Vágólapra másolva!
Elveszítette első játékosát az Esztergomi KSE nőikézilabda-csapata. Az anyagi gondokkal küszködő, a bajnokságban tizedik helyen álló gárda átlövője, Pőcze Judit Békéscsabára szerződött, de további játékosok is távozhatnak.

Először október végén érkezett hír arról, hogy anyagi problémákkal küzd az Esztergom nőikézilabda-csapata, az az együttes, amely tavaly a bajnokság ötödik helyén zárt, s idén is remekül kezdte az évet, hiszen legyőzte a Debrecen és az osztrák Hypo együttesét is. Október elseje óta azonban a gárda zsinórban hét vereséget számlált, mindössze a tizedik helyen áll.

Novemberben Éber István ügyvezető elmondta, az egyesület 2002 novemberében 15 millió forint kölcsönt vett föl, amelynek a klubban 75 százalék tulajdonrészt birtokló önkormányzat volt a kezese. Ha az erre elkülönített összeget a klubnak adnák, vagy a hitelt újabb 15 millióval kibővítenék, az elegendő lenne a túléléshez, ellenkező esetben az első osztályú szereplés is veszélybe kerül.

Az 1992. november 18-án alapított Esztergomi KSE, amely 2001 óta tagja a honi élmezőnynek, most nagy bajban van, hiszen előfordulhat, mire január 7-én a Győr ellátogatna a városba, Laurencz László vezetőedzőnek már csapata sem marad.

A Békés megyei Hírlap információja szerint az NB I-es Békéscsabai Előre NK női együttese megegyezett Pőcze Judittal, az Esztergom játékosával. A korábban a Spartacusban és a Vasasban is megfordult gólerős átlövő a szezon végéig lesz a csabaiak játékosa, és a nyáron tárgyalnak majd a folytatásról.

A lap úgy tudja, az esztergomi csapatnál megkezdődött az elvándorlás: Veszeli és Csernus a Vasasban, Kurucz Orosolya kapus és a válogatott átlövő, Tóth Mária a Debrecenben folytatja pályafutását, míg a fiatal Wolf a hódmezővásárhelyiekkel tárgyal.