Vágólapra másolva!
Március 27-én és 28-án Magyarországon vendégszerepel az Egyesült Államok nőikosárlabda-válogatottja. A női "Dream Team", a legutóbbi olimpia és világbajnokság aranyérmese előbb Pécsett, a bajnok MiZo-Pécsi VSK-val találkozik, majd másnap - a tervek szerint - a Budapest Sportarénában a magyar válogatottal mérkőzik meg.

Rátgéber László, a válogatott újból megválasz-tott szakvezetője nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy az amerikaiak ismét ellátogatnak hozzánk.

"Óriási szakmai jelentősége van az amerikaiak vendégjátékának, de úgy gondolom, a közönség is jól fog szórakozni. Szabari János, válogatottunk menedzsere hozta tető alá - sajnálatos, hogy információim szerint éppen most akarják eltávolítani csapatunktól" - mondta Rátgéber.

Ami az Egyesült Államok Van Chancellor által dirigált válogatottját illeti: hét tagot már kijelöltek, ötöt később választanak ki - a jelöltek között szerepel Chantelle Anderson, a pécsiek centere is. A hét "törzsgárdista" összesen 14 olimpiai és világbajnoki címet számlál. Lisa Leslie (Los Angeles Sparks) és Dawn Staley (Charlotte Sting) az atlantai és a sydneyi olimpia bajnoka, DeLisha Milton-Jones (Los Angeles Sparks, most éppen Jekatyerinburg), valamint Katie Smith (Minnesota Lynx) "csak" sydneyi olimpiai bajnok, Tamika Catchings (Indiana Fever) és Shannon Johnson (Connecticut Sun) pedig a tavalyi, pekingi világbajnok gárda erőssége volt. Tina Thompson (Houston Comets) sérülés miatt maradt le az 1998-as világbajnokságról.

Chancellor mellé a napokban nevezték ki segítőnek Ann Donovant, az 1984-es és 1988-as olimpiai bajnokcsapat 203 centis centerét, aki mostanság a Seattle Storm edzője.

Ch. Gáll András