Vágólapra másolva!
Második helyezettként a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe jutott a Pick Szeged, miután az E csoport zárómérkőzésén minimális különbséggel kikapott a horvát RK Zagreb otthonában.

Férfi BL, E csoport, 6. utolsó forduló:
RK Zagreb (horvát) - Pick Szeged 26-25 (15-13)

Kicsit jobban kezdett a győzelmi kényszerrel pályára lépő hazai csapat, két góllal elhúzott, azonban lassan a Szeged is magára talált, és a 10. percben már a vendégeknél volt az előny (5-4). Később emberelőnybe került a Pick, és látványos találatokkal 9-5-re ellépett.

Ekkor időt kért a horvátok edzője, és a horvát védekezés ezt követően úgy feljavult, hogy a Tisza-partiak hét percig nem találtak be, ráadásul sorozatban hatszor "kapituláltak". Így a 22. percben már 11-9-re az RK Zagreb vezetett. A hazaiak lendületben maradtak, és még nagyobb is lehetett volna a különbség, ha nem hajrázik jól a Szeged.

A fordulás után két emberhátrányos góllal egyenlített a magyar gárda, majd Matic révén újból előnyt szerzett. Ettől kezdve még keményebb, szorosabb lett a csata. Egyik fél sem tudott elhúzni - még létszámfölényben sem -, s az idő váltott vezetéssel telt.

Egyre nagyobb lett az izgalom, ugyanis a Zagreb tudta: ha pontot veszít, akkor utolsó lesz a csoportjában, és elbúcsúzik. A hajrában Lackovic és Vori fontos gólokkal örvendeztette meg a közönséget, míg a szegediek hibáztak, így elmaradt a bravúr.

Mivel ebben a csoportban csak hazai győzelem született - ilyen még soha sem fordult elő a BL történetében -, ezért az összgólkülönbség döntött, és ebben a horvátok voltak a legjobbak, második a Szeged és harmadik a norvég Sandefjord. Éles István és Doros Ákos klubja, a görög Filipposz Veriasz kiesett.

A csoport másik mérkőzésén:
Sandefjord (norvég) - Filipposz Veriasz (görög) 28-23 (11-11)

A csoport végeredménye:
1. RK Zagreb 6 pont (159-144, +15)
2. Pick Szeged 6 (160-154, +6)
3. Sandefjord 6 (149-157, -8)
4. Filipposz Veriasz 6 (154-167, -13)

Az első két helyezett a BL nyolcaddöntőjében folytatja. A sorsolásra hétfőn kerül sor Bécsben. A Sandefjord a KEK nyolcaddöntőjébe került át, ahol a török Cankaya Ankara lesz az ellenfele. A Filipposz Veriasz végleg búcsúzott.

A férfi NB I vasárnapi mérkőzésén:
Győri Tento ETO KC - Pestszentlőrinc-Elektromos-Rév 22-21 (11-9)