Vágólapra másolva!
Csehországba látogat szerdán, a 7. fordulóban a női kosárlabda Euroliga két magyar csapata, az Euroleasing-Orsi Sopron és a MiZo-Pécsi VSK.

A 9 ponttal az A csoport 5. helyén álló soproniak az egy ponttal kevesebbet gyűjtő USK Blex Prahánál vendégeskednek, amely legutóbb az olasz Chietit verte hazai pályán. Natalia Hejkova együttese múlt szerdán nagy csatában győzte le a francia Bourges-t (58-57), a mindent eldöntő triplát Vajda Anna dobta be 10 másodperccel a vége előtt, s főképpen ezért a Nemzetközi Szövetség a hét legjobbjává választotta. A felkészülés már nem sikerült ilyen jól az Orsinak, hiszen vasárnap 91-88-ra kikapott Diósgyőrben, elveszítve veretlenségét az NB I-ben.

Jóval nehezebb feladat vár a csütörtökön a francia Valenciennes-t szenzációs mérkőzésen 80-72-re legyőző PVSK-ra, amely a B jelű nyolcas 2. helyén tanyázó Brno otthonában lép pályára. Az 5-1-es mérleggel éllovas, eddig csupán Valenciában alulmaradó Rátgéber-együttes - amely egyedül százszázalékos itthon - rangadóval melegített a rangadóra: vasárnap Iványinak az utolsó másodpercben, 10 méterről eleresztett kosarával diadalmaskodott Szolnokon (64-67).

A csehek még csak a 2. kudarcukat könyvelték el az előző Euroliga-fordulóban, de a magyarok esélyeit fokozza, hogy a sereghajtó olasz Parmától kaptak ki, méghozzá saját közönségük előtt.

A brnói mérkőzés 16.45 (Sport1), a prágai 17.15 órakor kezdődik.