Vágólapra másolva!
Immár végleges, hogy február 3-án Székesfehérváron lesz a Magyarország-Kanada válogatott jégkorong-mérkőzés.

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége idei utolsó ülésén, szerdán véglegesítette a Magyarország-Kanada mérkőzés helyszínét. A testület jóváhagyta az elnök és a két alelnök javaslatát, így immár kész tény, hogy a magyar együttes február 3-án Székesfehérváron találkozik a tengerentúliakkal. A nem mindennapi mérkőzés megrendezésére legjobb ajánlatot tévő fehérváriakkal már meg is kötötték a szerződést.

Az elnökség megtárgyalta és jóváhagyta a 2004. évi költségvetést, amely körülbelül 154 millió forintra rúg. Természetesen ez a szám módosulhat annak függvényében, hogy sikerül-e a már három biztos nagy esemény mellé megszerezni a negyedik rendezési jogát is. A szövetség terveiben a Magyarország-Kanada összecsapás, a debreceni ifi világbajnokság és az ősszel esedékes Eurotour-torna mellett szerepel az olimpiai selejtező Magyarországra hozatala is. Ám a nemzetközi szövetség e torna helyszínéről csak a prágai A csoportos világbajnokságon dönt.

Az elnökségi ülésen súlyosbították a Miskolc szlovák légiósának, Jan Faithnak a büntetését. A hokis november 15-én, az UTE elleni bajnokin botjával lábon vágta a játékvezetőt, amiért első fokon két mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Ám az elnökség helyt adott a Játékvezetői Testület fellebbezésének, és immáron jogerősen december 31-ig tiltotta el a magáról megfeledkezett játékost.

S egy sokkal szívderítőbb hír: immáron bizonyosra vehető, hogy december 22-én nyitja meg kapuit Újpesten az új Megyeri úti jégcsarnok, melyben az első nagy esemény a Magyar Kupa január 11-i döntője lesz.

Fábik Tibor