Vágólapra másolva!
Amennyiben a papírforma érvényesül, már szombaton eldőlhet, a D csoportból melyik három csapat jut a rijekai középdöntőbe. Ehhez csupán az kellene, hogy a németek Elefántcsontpart, Dánia pedig Szlovénia ellen nyerjen, a magyarok pedig sikerrel jussanak túl az eddig pont nélküli Kínán.

Pincési László helyszíni jelentése Csáktornyáról

Hajrájához érkezett a 16. nőikézilabda-világbajnokság csoportmérkőzéseinek köre, a hét végén még két fordulóra kerül sor, s a szerencsés továbbjutók Zágrábban és Rijekában folytathatják, míg a többi gárda utazhat haza.

A szombati program igazi rangadókkal szolgálhat Csáktornyán, ahol a magyar válogatott 18 órai kezdettel Kína ellen veszi fel a harcot, s ha nyer, szinte biztos, hogy a középdöntőben folytathatja (főleg, hogy este a dánok Szlovénia ellen ezt a feltételes módot kijelentővé formálhatják). A többi lehetséges variációt ne is feszegessük, optimista hozzáállás szerint ezt a meccset hozni kell. Ám hogy túlzásokba se essünk: Kína eddigi három veresége ellenére nagyon veszélyes ellenfél lehet.



Kétségtelen, az ázsiai együttes nagyon közel állt a meglepetéshez a németek ellen, ha 10 másodperccel a találkozó vége előtt nem szórják el a labdát, döntetlenre menthették volna a meccset. A világbajnokság hivatalos kiadványa úgy fogalmaz: "Bár nincsenek túlzott elvárások, Kína azt a csapat, amely felboríthatja bárki terveit." Reméljük, nem a magyarokét! Kína ellen eddig tizenegy alkalommal találkozott a válogatott, kilencszer nyert, egyszer kikapott - legutóbb két éve, az olaszországi vébén a hatgólos Farkas Ágnes vezérletével 24-23-ra sikerült kétvállra fektetni az ázsiai együttest.

Magyar weblátogatók
Jelentősen megnőtt a nőikézilabda-világbajnokság hivatalos honlapjának (www.wwhc2003.hr) látogatottsága. A szervezők büszkén jelentették be, hogy szerdán 19 ezren látogattak el a vb-oldalra, a legtöbb érdeklődő Magyar-országról és Norvégiából klikkelt a weblapra. Ennél nagyobb eredményt talán azért nem sikerült még generálni, mert az élő közvetítések mellett jószerével nem található érdemi információ és hír.


Ami a csoportot illeti: jelenleg a dánok és a németek öt-öt ponttal állnak a csoport élén. Ha a papírforma bejön, akkor a németek szombaton legyőzik Elefántcsontpartot, a dánok Szlovéniát, mi pedig Kínát, így minden eldől a továbbjutást illetően.

Persze a németeknek ehhez nyerniük kell, s Jurackékra egyáltalán nem vár könnyed séta az afrikaiak ellen. Az ellenfél játékosai közül leginkább az ötös számú, a góllövőlistán 27 találattal a második helyen álló Mambótól tartanak, a francia Fleury les Aubrais kézilabdázóját (Lou Bega nagyszerű slágere után) egyszerűen "Mambo No.5"-ként neveznek.

A dánok szakvezetője, Jan Pytlick meglepő módon úgy véli, a "messziről jött csapatokon" már túljutottak, Szlovénia és Magyarország már kevesebb gondot és meglepetést okozhat számunkra.