Vágólapra másolva!
A férfikézilabda Bajnokok Ligája-sorozat eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatta a Pick Szeged azzal, hogy a nyolcaddöntőben búcsúztatta a címvédő Montpellier-t. A visszavágón a franciák ugyan 27-26-ra nyertek, de nem tudták ledolgozni az első találkozón összeszedett hétgólos hátrányukat. A Dunaferr a Valencia elleni kettős győzelemel továbbjutott az EHF-kupában. A Fotex átlövője, Carlos Pérez a szombati Barcelona-verésről mesélt az [origo]-nak.

Férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, visszavágó:
Montpellier (francia) - Pick Szeged 27-26 (15-9)
gól: Karabatic 9, Anquetil 5, Kolic 4, Zuzo 3, Gigou, Bosquet, Puigsegur 2-2, illetve Eklemovic 7, Ilyés 6, Oláh, Berta 4-4, Laluska 3, Matic 2.
továbbjutott: a Szeged, 55-49-es összesítéssel.

Ideges hangulatban kezdődött a mérkőzés, az első hazai gólra négy és fél, a szegedire hét percet kellett várni. A Montpellier borzalmasan keményen védekezett, alig lehetett helyzetbe kerülni. A 10. percre 4-1-re elhúzott a címvédő, de később emberelőnyben csökkent a különbség.

Idővel a magyar csapat megtalálta támadásban a ritmust, és 6-5-re megközelítette a félelmetes franciákat. Csakhogy létszámfölényben megint eredményesek voltak a vendéglátók (9-6). A bírók ezt követően is sorra állították ki a szegedi játékosokat, a Montpellier pedig élt a lehetőséggel: a szünetig megduplázta előnyét, így összesítésben már csak egy találattal volt jobb a Pick. A sok hazai gól közül említést érdemel Kolic mutatványa: a légiós a levegőben meglökve a kapunak háttal volt eredményes.

A második félidőben egy sokkal szervezettebb Szeged lépett pályára. Védekezése jelentősen feljavult, s sikerült is csökkentenie a hátrányát. A franciák lendülete megtört, ebben a szakaszban nem tudtak újítani, emiatt aztán egyre idegesebbek lettek.

Negyedórával a zárás előtt 19-15-re vezetett a Montpellier, amely az idő sürgetésében már kapkodott is. Így több lehetőség adódott a vendégek előtt, ráadásul Perger remekül védett. A hajrában a Szeged már teljesen egyenrangú ellenfél volt, és egyenlített, végül mindössze egy góllal kapott ki.

A magyar gárda minden dicséretet megérdemel: előbb a hazai összecsapáson verte hét góllal a sorozat egyik esélyesét, majd a visszavágón - azután, hogy kis híján elúszott az előnye - vissza tudott kapaszkodni.

A negyeddöntő sorsolására hétfőn kerül sor Bécsben.

(MTI)