Vágólapra másolva!
Rettentő nehéz ellenfelet kapott a férfi kézilabdázók Bajnokok Ligájában versenyben lévő két magyar együttes, a Fotex KC Veszprém és a Pick-Szeged. Az európai kupanegyeddöntők hétfői bécsi sorsolásán a veszprémiek a spanyol Ciudad Reallal, a szegediek pedig a német SC Magdeburggal kerültek szembe. Az EHF-kupában a Dunaferr a tavalyi mumus orosz Lukoil-Dinamo Asztrahánnyal csatázik a négy közé kerülésért.

Nehéz ellenfelet kapott mind a Fotex KC Veszprém, mind a Pick-Szeged férfikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének hétfői, bécsi sorsolásán, de a lehetséges vetélytársakat nézve sok jóra nem is lehetett számítani. A legjobb nyolc közé a két magyar gárdán kívül ugyanis még három német, és egy-egy spanyol, horvát, illetve szlovén gárda került, azaz százalékosan is elég kevés esély volt arra, hogy talán könnyebb, délszláv ellenfél kerüljön a magyarok útjába.

A Veszprém a Barcelona után újabb spanyol ellenféllel került szembe, s ha azt nézzük, hogy a Ciudad Real az elmúlt két szezonban KEK-et nyert, kiderül, nem könnyű ellenfél az ibériai. Az 1981-ben alapított klub igazi sikereit az utóbbi években aratta, olyannyira, hogy csupán a tavalyi szezonban sikerült bajnoki dobogóra állnia (második lett az együttes), s először megnyernie a Király-kupát.

Nemzetközi porondon sokkal rutinosabb a gárda, 1998-99-ben a City-kupa-finálét ugyan elveszítették a Flensburggal szemben (21-26, 27-27), de három évvel később a legjobbkor sikerült visszavágni a németeknek: a KEK-döntőben 2002 tavaszán a spanyolok nagy csatában diadalmaskodtak (31-22, 27-32). A 2002/2003-as szezonban megvédte címét a gárda, a svéd Redbergslids ellen (33-27, 24-24).

A bajnoki ezüstérem után idén már az aranyérmet tűzte ki a klubvezetés, ennek megfelelőn erősített is az együttes, s hat új játékost is szerződtetett José Manuel Sierra (BM. Valladolid), Mariusz Jurkiewisz (Lubal Polonia), Olafur Stefansson (Magdeburg), Ales Pajovic (Celje), Stephane Joulin (THSV Eisenach), valamint Didier Dinart (Montpellier) személyében. Ez a lista még azt is elbírta, hogy távozzon Szergej Pogorelov (Paris) és Iker Romero (Barcelona).

A BL csoportmeccsei során három pontot veszített a csapat, mindhármat a német Lemgóval szemben: otthon 34-34-es döntetlen után idegenben 34-29-re nyertek a germánok. A francia Chambery ellen viszont már kettős sikerrel jutott az együttes a legjobb nyolc közé.

A csata külön érdekességét adja majd, hogy a hírek szerint a szezon végén éppen a Ciudad Realhoz szerződik majd Mirza Dzomba, a Fotex világbajnok jobbszélsője.

"Nincs szerencsénk a sorsolással. Korábban a Barcelonát, most pedig a világ egyik legjobbját, a Ciudad Realt kaptuk ellenfélnek. Következő riválisunk a spanyol bajnokság élén áll, és tele van világsztárral. A két együttes nagyon sok játékost ad a különféle válogatottakba, és sorsdöntő lesz, hogy milyen állapotban térnek majd vissza a szlovéniai Eb-ről. Talán csak annak örülhetünk, hogy a visszavágót rendezik Veszprémben, és a fantasztikus közönség biztos sokat segít majd. Azt hittem, hogy a Pick-Szegeddel összekerülünk, és akkor biztos lett volna magyar csapat az elődöntőben" - nyilatkozta Zdravko Zovko, a Fotex KC Veszprém vezetőedzője az MTI-nek.

A Ciudad Real játékoskerete a 2003/2004-es szezonban:
kapusok: José Sierra, José Hombrados
mezőnyjátékosok: Dider Dinart (francia), Jonas Kallman (svéd), Carlos Prieto, Alberto Enterrios, Olfaur Stefansson (izlandi), Ales Pajovic (szlovén), Mariano Ortega, Stephane Joulin (francia), Samuel Trives, Santiago Urdiales, Rolando Urios Fonseca, Hussein Uli Zaky (egyiptomi), Talant Dusebajev, Mariusz Jurkiewisz (lengyel)
edző: Juan De Dios Roman.