Vágólapra másolva!
Kettős győzelemmel jutott a nőikézilabda EHF-kupa nyolcaddöntőjébe a Győri Graboplast ETO KC, miután a hazai visszavágón is nyert a román Oltchim Valcea ellen.

Női EHF Kupa, nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágó:
Győri Graboplast ETO KC - Oltchim Valcea (román) 29-26 (17-9)
a magyar csapat góldobói: Mehlmann 8, Vérten, Mörtel 5-5, Kovacicova, Görbicz, Bódi 3-3, Dokic, Borás 1-1.
továbbjutott: a Győr, kettős győzelemmel, 54-47-es összesítéssel.

Az idegenbeli első mérkőzésen a Győr nyert ugyan 25-21-re, de Róth Kálmán vezetőedző arra hívta fel a figyelmet, hogy nem szabad lebecsülni a román együttest. A játékosok ezt 36 percig maradéktalanul betartották, és a közönséget kiszolgálva remekeltek.

A hazaiak hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést. A védelem jól zárt, míg támadásban Görbicz kifogástalanul irányított. Fokozatosan nőtt a különbség (3-1, 8-4, 12-6), s az első félidőben nem volt törés a lendületben. Mehlmann és Vérten alig hibázott, lövéseik gyakran utat találtak a kapuba.

A folytatásban még hat percig minden szép és jó volt (21-10), aztán a sok győri csere megbosszulta magát. A fiatalok érthetetlen módon kapkodtak, a Valcea pedig megkezdte a reménytelennek tűnő felzárkózást. Később a válogatott klasszisok hiába jöttek vissza, már nem pörögtek. Az 58. percre a románok két gólra (28-26) megközelítették riválisukat, ennél többre azonban nem futotta erejükből.

A nyolcaddöntő sorsolását kedden tartják Bécsben. A Győr győzelmével teljes sikert hozott a kézilabda-hétvége. A Bajnokok Ligájában a Dunaferr nyert a végső diadalra is esélyesnek tartott orosz Lada Toljatti otthonában, a Ferencváros pedig gond nélkül fektette két vállra a lengyel Bystrzyca Lublint. (A női KEK-ben a Vác már egy héttel korábban továbbjutott a norvég Byasen ellen). Emellett a csütörtökön kezdődő férfi Európa-bajnokságra készülő válogatott pontveszteség nélkül nyerte meg a hazai rendezésű tornát Ukrajna, Tunézia és Szaúd-Arábia előtt.

A női NB I vasárnapi mérkőzésén:
Békéscsabai ENK - Esztergomi KSE 29-24 (14-11)