Vágólapra másolva!
Nyáron nagy port kavart, hogy Németh Helga, a Cornexi-Alcoa nőikézilabda-csapatának világklasszis átlövője elhagyta klubját, és Dániába, a Viborg együtteséhez szerződött. A játékos a Fehérvár Rádiónak adott nyilatkozatában a klubelnököt hibáztatja, de úgy gondolja, amennyiben a klub élén váltás történne, májusban visszatérne Fehérvárra.

Hetek óta izgalomban tartja a székesfehérvári és talán a magyar kézilabda-szurkolókat is Kulcsár Anita hirtelen távozása a Cornexi-Alcoától, illetve a klubot érintő, egymásnak ellentmondó hírek. Akadnak olyanok is akik párhuzamot vonnak a klubot nyáron elhagyott közönségkedvenc, Németh Helga és Kulcsár távozási körülményei között.

A fehervarsport.hu és a Fehérvár Rádió ezért készített interjút a jelenleg Dániában, a Viborg együttesénél szereplő Németh Helgával, aki nem titkolta érzéseit és gondolatait az üggyel kapcsolatban.

"Távozásom okait szurkolói ankét keretein belül Balássi Imre szakosztály-igazgató, klubelnök úgy fogalmazta meg, nem voltam megfelelő partner a folytatáshoz. Én úgy gondolom, ez méltatlan egy klubvezetőhöz. Egyszerűbb lett volna a lejárt szerződésemre hivatkozni. Ez tulajdonképpen egy kis ízelítő azokból a lejárató hadműveletekből, amiket a tavalyi évben folytatott ellenem."

"Emberi és szakmai múltamban, jelenemben próbált lejáratni. Kiderült ugyanis, hogy véleménye alapján én vagyok az az egoista játékos, aki miatt a csapat más tagjai nem tudnak érvényesülni, s hogy az akaratomat erőltetem rájuk. A statisztika pedig csal, miután kiderült, hogy nekem volt a legtöbb gólpasszom és a külső emberek között a legjobb lövőszázalékom. Többször elmondtam neki, hogy nem egy vezetői erény, ha valakiről valótlant állítanak, kértem, fejezze be az intrikákat ellenem, de Ő folytatta, és már mint magánember is rágalmazott a hátam mögött. Tavasszal éppen ezért felajánlottam a közös szerződésbontást, ha már ennyire kárára vagyok a csapatnak és ilyen rossz minőségű ember vagyok, ám ezt ő nem fogadta el."

Németh hozzátette, távozásának okai nem anyagi természetűek voltak, bár vele szemben is volt több hónapos elmaradása a klubnak. A válogatott átlövő azonban nem zárta be maga mögött az ajtót, amennyiben a klub élén váltás történne, visszatérne Fehérvárra.

"Amikor eljöttem, akkor kijelentettem, semmiképpen nem lépem át annak a klubnak a küszöbét, amelyet Balássi Imre irányít. Akkor én úgy folytattam ezt a kijelentésemet, hogy amennyiben ilyen jellegű változások történnek, leszek képes csak elgondolkodni azon, hogy tudnám-e Fehérváron folytatni, mert igencsak megkeseredetten és csalódottan váltam meg a klubtól. Megfordult bennem az is, hogy befejezem a pályafutásom, amikor is aztán jött a Viborg felkérése. Most úgy érzem, kiteljesült bennem sok minden, lehet, hogy a kézilabdázás befejezése mellett döntök. Az biztos, hogy, ha mégis a folytatás mellett döntök májusban, amikor lejár a dániai szerződésem, és hazatérek, a Cornexiben szeretném folytatni."

Arra a kérdésre, mi a véleménye Kulcsár Anita ügyéről és a kialakult helyzetről, a játékos elmondta: "Nekem is tartozott a klub, de én mindenképpen emberi vonatkozásaiban próbáltam a szerződésbontást kieszközölni a klubelnöknél. Anita még ott maradt több mint fél évig, tehát valószínű, hogy neki újabb tapasztalatai vannak a kérdéssel és a helyzettel kapcsolatban, amelyekről én nem tudok."