Vágólapra másolva!
A hét végén nehéz mérkőzés vár a Dunaferr és a Ferencváros nőikézilabda-csapataira. A Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek negyedik fordulójában a bajnok dunaújvárosiak Valenciában vendégeskednek, míg a Fradi hazai környezetben a norvég Larvikot fogadja. A férfi válogatott márciusban előolimpián vesz részt.

Pénteken repülővel indult útnak Spanyolországba a Dunaferr nőikézilabda-csapata, amely szombaton délután fél 5-kor Bajnokok Ligája mérkőzést játszik az El Osito L'Eliana Valencia otthonában. A tavalyi BL-döntős nem tűnik könnyű ellenfélnek, annak ellenére, hogy a dunaújvárosi találkozón 26-23-ra nyertek Ferlingék, hiszen a gárda minden bizonnyal kiegészül az elnyűhetetlen szovjet-orosz-spanyol Kircsikkel, akivel jelentősen megnő a Valencia esélye.

A Dunaferr számára azért is fontos lenne túlélni ezt a találkozót, mert ezt követően már "csupán" két hazai rangadó vár Kiss Szilárd tanítványaira: február 15-én, vasárnap a német Trier, egy héttel később, február 21-én, este hat órától pedig a Togliatti lesz az ellenfél - remélhetőleg utóbbi meccs a csoportelsőséget lesz hivatott eldönteni.

A Dunaferrben Bohus nem léphet pályára, ami komoly vérveszteség az együttesnek, s bizony jobb játékra lesz szükség, mint a szerdai, győri szereplés alkalmával. A találkozót a norvég Oie, Togstad kettős vezeti.

A Ferencváros a végső Bajnokok Ligája-sikerre is esélyesnek tartott norvég Larvikot fogadja, azt az együttest, amely a Bergslihallenben 29-22-re megverte már Németh András tanítványait. A skandinávok azóta sem veszítettek lendületükből, a legutóbbi bajnokin a bajnoki rivális Nordstrand otthonában nyertek 26-22-re, a csapat legeredményesebb játékosa a tíz gólt dobó Linn-Kristin Riegelhuth volt.

Győzelmével a Larvik szenzációs sorozatot mondhat magáénak, a gárda ugyanis péntekig bezárólag 1025 napja (65 meccs) nem szenvedett vereséget hazája bajnokságában, legutoljára erre 2001. április 18-án akadt példa. De a győzelmi sorozata sem lebecsülendő: 23 mérkőzés óta nem kaptak ki Rantaláék.

A lehetőség most a Ferencváros előtt adott, amennyiben a zöldek komolyan gondolják a továbbjutást, akkor le kell győzniük a vetélytársat. Aggodalomra csak Kocsik és Kirsner sérülése ad okot, ám amíg előbbi már megpróbálkozott a játékkal Debrecenben, addig a balszélső bokája éppen ott sérült meg. Kirsner eltökélt, mint mondta: mindenképp játszik szombaton.

A találkozó 18 órakor kezdődik, vezeti a görög Migas, Bavas kettős.

a hét végi program
A csoport
DJK / MJC Trier (német) - HC Lada Toljatti (orosz) - szombat, 15.00
El Osito L'Eliana Valencia (spanyol) - Dunaferr SE - szombat, 16.30

B csoport
Motor Zaporozsje (ukrán) - Buducnost (szerb-montenegrói) - vasárnap, 12.00
Ikast Bording (dán) - Krim Ljubljana (szlovén) - vasárnap, 16.30

C csoport
DIN-Classic Nis (szerb) - Kometal Szkopje (macedón) - vasárnap, 18.30
Hypo Niederösterreich (osztrák) - Slagelse FH (dán) - hétfő, 20.15

D csoport
FTC - Larvik HK (norvég) - szombat, 18.00
KS BYSTRZYCA Lublin (lengyel) - Elda Prestigio (spanyol) - vasárnap, 16.30.