Vágólapra másolva!
Az amerikai Robert O'Kelley mellett a bosnyák Emir Halimic is a Szolnok férfikosárlabda-csapatához szerződött. A triplakirály Dombóvárról érkezett a Tisza partjára.

Csupán a magyar játékosok vállalták a MOL-Szolnok férfikosárlabda-csapatánál bekövetkezett változásokat, így a klubvezetésnek új légiósok után kellett nézni. Az idei bajnokságban visszafogott teljesítményt nyújtó gárda elnöksége ugyanis úgy határozott, február elsejétől minden kosaras bérét ötven százalékkal csökkenti, ám ha az alapszakasz végén az együttes kiharcolja a legjobb nyolc közé jutást, akkor minden játékos visszamenőleg hozzájut a pénzéhez.

Mivel a magyarokkal ellentétben Kobale és Vaisvila nem írták alá a szerződésmódosítást, új légiós után nézett a szolnoki vezérkar. Az Új Néplap információja szerint a csapat választása a legutóbb Dombóváron, előtte Nyíregyházán és a kaposvári bajnokcsapatban szerepelt Emir Halimicre esett.

A bosnyák klasszis az amerikai Robert O'Kelleyvel egyetemben szombaton, a MAFC otthonában mutatkozik be. Dombóváron egyébként sem rózsás a helyzet, Halimic távozása előtt a klub már elveszítette 23 éves centerét, Fülöp Gábort, aki közös megegyezéssel bontott szerződést, s igazolt a PVSK-Panthershez.