Vágólapra másolva!
A Szolnoki MÁV-Coop SE nőikosárlabda-csapata megnyerte az Európa Kupa két győzelemig tartó negyeddöntőjének első mérkőzését az olasz La Spezia ellen.

Női Európa Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Szolnoki MÁV-Coop SE - BC La Spezia (olasz) 76-64 (24-13, 11-21, 19-15, 22-15)
Szolnok, 1000 néző
vezette: Herceg (horvát), Staudenmayer (német)
pontszerzők: Englert 5, Delmis 11/9, Szélesy 5/3, Farmer 10, Perovic 6, Bjelica 13, Papp 8, Csákány 3/3, Hibbert 15/9, illetve Zanoli 2, Giauro 3, Pellizzari 6, Sam 18/3, Yilmaz 15/3, Szlavcseva 20

Négy elrontott szolnoki támadás után az olasz bajnokság 2. helyén álló ellenfél 6-0-ra elhúzott, de a szerb-montenegrói Delmis és a múlt héten visszaszerződött ausztrál Hibbert tripláival a hazaiak gyorsan fordítottak. A túloldalon az amerikai Sam előbb pontos dobásaival, majd sportszerűtlenségért kapott technikai hibájával vétette észre magát.

A nyitó negyed végén 11-0-ás rohammal kiharcolt előny a folytatásban - a házigazdák 4 perces gólszünete miatt - minimálisra olvadt, sőt a La Spezia a játékrész derekán átvette a vezetést (26-27). A sok eladott labda és a vendégek jobb palánk alatti teljesítménye ellenére - a bolgár Szlavcseva már 16 pontnál és 10 lepattanónál tartott - a félidőben 35-34 volt az állás.

Fordulás után a Szolnoknál a válogatott Papp és Csákány, míg az olasz csapatban a török Yilmaz jeleskedett, így egyik fél sem tudott meglépni a másiktól. Az utolsó játékrészre 54-49-cel fordultak az együttesek.

A 33. percben egy ütközést követően kidőlt a mezőny legjobbja, Szlavcseva, a Tisza-partiak pedig szárnyalni kezdtek, és végül megérdemelten nyertek.

A legjobb 8-ba jutással fennállása legnagyobb sikerét elérő Szolnok tehát - ha a vártnál nehezebben is - hozta a "kötelező" feladatot, és 1-0-ra vezet a párharcban. A negyeddöntő második összecsapására pénteken kerül sor La Speziában, az esetleges harmadik találkozót ismét Szolnokon játsszák jövő csütörtökön.

Tapodi Péter, a szolnokiak vezetőedzője: "Tudtuk, hogy jó együttes a La Spezia, ez a mai meccsen is megmutatkozott. Mi néhány napja, Hibbert érkezésével új csapat építésébe kezdtünk, s ez látszott is a játékunkon."

további eredmények:
Dinamo Moszkva (orosz) - USO Mondeville (francia) 72-57
Fenerbahce (török) - ZKK Vojvodina (szerb-montenegrói) 70-53
BZ Szanktpetyerszburg (orosz) - IR Venezia (olasz) 71-62