Vágólapra másolva!
Hétfőtől vasárnapig négy év után a legfontosabb próba vár a magyar nőivízilabda-válogatottra: az olaszországi Imperiában rendezik meg a Faragó Tamás irányította csapat és további kilenc nemzeti együttes részvételével azt a nemzetközi tornát, amely az athéni olimpiára selejtez.

A két ötcsapatos csoport körmérkőzéses szisztémában vívja majd meccseit, s az elődöntős társaság tagjai, vagyis az első két-két helyezett számára nyílik meg az út az augusztusi ötkarikás játékokra.

A legutóbb vb-ötödik és Eb-második Stieber Mercédeszék szerencsésnek vallhatják magukat, hiszen - szemben a másik kvintettel, ahol három, nagyjából egyenlő erejű gárda is akad az orosz, a holland és a kanadai válogatott összesorsolása révén - csoportjukban csupán az olasz válogatott számít még a női póló közvetlen elitmezőnyéhez. A többiek, így az új-zélandiak, a brazilok és a spanyolok feltétlenül verhető riválisnak számítanak. Vagyis a selejtezősorozatot hétfőn pihenőnappal kezdő Faragó-csapatnak gyakorlatilag elegendő a keddi nyitómérkőzésen nyernie Hispánia vízilabdás küldöttei ellen, s máris megvan az athéni repülőjegy.

A Magyar Rádió a két legfontosabb meccsről élőben tudósít: a spanyolok elleni keddi összecsapásnak a 3. és 4. negyedét 16.30 órától adja, a magyar-olaszt pedig teljes egészében szerdán délután negyed 6-tól közvetíti a Petőfi adón.


A magyarok remélt négy közé jutása, s ezzel az athéni rajtjog kiharcolása azért is lenne jelentős fegyvertény, mert ezzel a két kézilabda-csapathoz hasonlóan a magyar vízilabda is mindkét nem ötkarikás küzdelmeiben képviseltetné magát.

A vasárnapi elutazás előtt a csapat háza táját a megalapozott bizakodás jellemezte, s okkal mondta az olimpiai bajnokból lett szövetségi kapitány, Faragó Tamás azt, hogy reménykedik az athéni kvalifikációban. A spanyolok elleni csoportnyitányon ehhez az alapvetően szükséges és elégséges lépést rögtön megtehetik a lányok.

A mérkőzésrend a B-csoportban:
február 24.: Magyarország - Spanyolország, 16
február 25.: Magyarország - Olaszország, 17.15
február 26.: Magyarország - Új-Zéland, 16
február 27.: Magyarország - Brazília, 17.15