Vágólapra másolva!
A MiZo-Pécsi VSK már-már nyeregben, de az Euroleasing-Orsi sem reménytelen helyzetben várja a pénteki visszavágót a nőikosárlabda Euroliga negyeddöntőjében. A mecsekiek kedden négypontos győzelmet arattak Bourges-ban, a soproniak pedig 12 pontos vereséget szenvedtek Valenciennes-ben, de játékuk korántsem volt kilátástalan. Pénteken a Pécs fennállása során másodszor juthat be a sorozat négyes döntőjébe, a Sopron először, s ha kiesnének Natalia Hejkova edzőnő tanítványai, akkor is lehetséges a "magyar bosszú", ugyanis a Final Four elődöntőjében a Valenciennes a Péccsel találkozhat.

"Szeretnénk eldobni az útlevelünket, azaz jó lenne, ha ebben az Euroliga-kiírásban már nem lenne szükség rá" - mondta Rátgéber László, a pécsiek szakvezetője. "Ez azt jelentené, hogy nem lesz harmadik meccs Bourges-ban, s bírjuk a Westel ígéretét ahhoz, hogy bejutásunk esetén finanszírozza a négyes döntő megpályázását és megrendezését." Rátgéber elmondta, hogy kedden győztes csapatából mindenki egészséges, leszámítva a már eddig is meglévő apróbb sérüléseket.

Csütörtökön két edzést tartott a magyar bajnok, Branzováék eltökélten készültek a pénteki sorsdöntő meccsre, amelyre már csütörtökön eladtak 3600 jegyet elővételben, 1000 és 1500 forintos árban.

Natalia Hejkova, az Orsi-Sopron edzőnője szerint csapata a játék legtöbb mutatóját tekintve egyenrangú ellenfele volt kedden a nagynevű Valenciennes-nek - amelynek soraiból azonban hiányzott a talán legjobb játékos, az Európa-bajnok francia válogatott sztárja, Audrey Sauret.

"Sauret sérült, pénteken sem játszik" - mondta a szlovák szakvezető. "Úgy érzem, van esélyünk a győzelemre, s ezzel a harmadik meccs lehetőségének kivívására. Ehhez 40 percen át kellene szakadatlanul jól védekeznünk, s valamivel jobban dobnunk. Idegenben mindössze 11 büntetődobási lehetőségünk volt, a franciáknak 28, ha megfordul ez az arány, akkor nyerhetünk."

Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Ch. Gáll András