Vágólapra másolva!
Magabiztos, 37-20-as győzelmet aratott a magyar nőikézilabda-válogatott Hollandia ellen a hét végi, háromcsapatos torna nyitómérkőzésén. A dunaújvárosi találkozón Radulovics 9, Lovász pedig hat gólt szerzett. Vasárnap, Győrben az olimpiai bajnok Dánia vár Mocsai Lajos tanítványaira.

felkészülési mérkőzés
Magyarország - Hollandia 37-20 (20-11)
Dunaújváros, 1000 néző
vezette: Vakula, Ljudovik (ukránok)
gól: Radulovics 9/4, Lovász 6, Ferling 5/1, Kulcsár 4, Bulath 4/2, Kirsner 3, Mehlmann 2, Görbicz 2, Pigniczki 1, Szűcs 1, illetve Assink 5, Van der Wissel 5, Feijen 4/1, De Boer 4/2, Hilster 1, Hofman 1
hetes: 7/7, illetve 4/3
kiállítás: 8, illetve 12 perc

Lassan telt meg a dunaújvárosi sportcsarnok a péntek esti mérkőzésre, de azért csak telt ház fogadta a magyar nőikézilabda-válogatottat. Mocsai Lajos együttese a háromcsapatos kézilabdatorna első napján Hollandia ellen lépett pályára, s bár a csapat kedden súlyos vereséget szenvedett Dániában, a győzelem iránti vágy nem tűnt lehetetlennek.

Sőt: a magyar együttes eddigi mérlege a németalföldiek ellen arra predesztinálta Ferlingéket, hogy bizony alaposan megleckéztessék az ellenfelet, amelynek keretében hiába akadt számtalan dán légiós, ijedt nyusziként kezdte a találkozót.

A magyar szakvezetés úgy döntött, hogy Pálinger mellett a Lovász, Pigniczki, Bohus, Görbicz, Ferling, Kirsner mezőnyhatossal kezd, a nyitott védekezés úgy meglepte a vendégeket, hogy ijedtükben kapura dobni is elfeledtek. A hatodik percben, mire Hilster megtalálta a rést, már 5-0 állt Magyarország neve mellett.

A viharos kezdés meg is adta az alaphangot, Pálinger kiválóan védett, a holland szakvezető, Olaf Schimpf pedig a toporzékolás és a búskomorság kettőséből válogathatott "kedvére". A félidő közepére állandósult a 6-8 gólos előny, Radulovics megállíthatatlannak bizonyult, Lovász pedig kénye-kedve szerint szórta a gólokat, csupán megszokott helyéről, a jobbszélről nem találta el olyakor a kaput sem.

A 28. percben Kulcsár találatával lett először tíz a különbség (19-9), a félidő pedig 20-11-es előnnyel zárult. A második félidőben Mocsai Lajos cserélgette rendesen embereit, egyedül Tóth Tímea nem jutott szóhoz, s ha a kapitány nem cseréli le Pálingert Sugárra, akkor akár sporttörténelmi jelentőségű eseménynek is szemtanúi lehettünk volna.

A 39. percben ugyanis a Fradi kapusát leszámítva csak Dunaferr-játékos volt a pályán, Bulath a két értékesített büntető mellett két bődületes bombát is elhelyezett Tienstra kapujában. A hajrában pályára lépő Mehlmann és Szűcs is betalált, a vége nem is lehetett más, mint sima, 37-20-as siker.

A magyar válogatott legközelebb vasárnap, 17 órai kezdettel Győrben lép pályára, az ellenfél az olimpiai bajnok dán együttes lesz.

Mocsai Lajos: "A keddi vereség után most már kezd magára találni az együttes, kifejezetten jól játszottunk. Amit ígérhetek, most már vasárnapra mi is presztízsjelentőséggel vesszük a Dánia elleni találkozót. Nyerni akarunk!"