Vágólapra másolva!
A Vasas pireuszi győzelme és a Honvéd volgográdi döntetlenje után a férfivízilabda Euroliga harmadik magyar résztvevője, a BVSC vasárnap 11-8-ra diadalmaskodott a francia Olympic Nice ellen a Szőnyi úton.

5. forduló, C csoport:
BVSC-Brendon - Olympic Nice (francia) 11-8 (3-2, 4-3, 1-2, 3-1)
a magyar góldobók: Nyéki, Gór-Nagy 3-3, Kis G. 2, Vincze, Németh, Varjas 1-1.

A madridi terrortámadás áldozatainak emlékére gyászszünettel kezdődött a magyar-francia mérkőzés. A nizzaiak - soraikban két magyar légióssal, Komlósi Péterrel és az ex-BVSC-s Székely Györggyel - kihagyták első lehetőségeiket, a vasutasok viszont nem, s hamar elhúztak 3-0-ra. Ám a negyed végére 3-2-re közelebb kerültek a házigazdához a vendégek. A folytatásban előbb 5-2-re, aztán 7-4-re, majd 8-5-re módosult az állás, miután a rengeteg emberelőnyt rendre gólra váltotta Gerendás György együttese a fórkihasználásban kevésbé jeleskedő Nice-szel szemben.

A harmadik negyedben visszaesett a BVSC, s ezt kihasználva 8-7-re felzárkóztak a franciák. A befejező 7 percben változatlanul egy bénultabb magyar gárda volt a vízben, az FTC-től igazolt Nyéki - egy érvénytelenített találatot követően - azonban előbb négyméteresből, majd kétszer "normálisan" is eredményes volt, s ezzel győzelemhez segítette a Szőnyi útiakat.

A kinti döntetlen (7-7) után szinte kötelező volt nyerni idehaza. A győzelem, ha nehezen is, de megszületett, az igazi próba azonban a csoport-körmérkőzések záró fordulójában (március 27-én) következik el, amikor a szerb-montenegrói Primorac Kotor látogat a Szőnyi útra. Nemcsak az odakint elszenvedett 8-1-es kiütéses vereség miatt lenne fontos a reváns, hanem azért is, mert ha nyer, bejut az Euroliga negyeddöntőjébe a BVSC.

(MTI)