Vágólapra másolva!
Március 17-én, szerdán, Miskolcon, a Városháza dísztermében ünnepélyes keretek között aláírták a XV. junior férfikézilabda-világbajnokság rendezéséről szóló keretmegállapodást. A tervek szerint a 2005-ös eseményen húsz ország csapata vesz majd részt, a helyszín Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három-három városa lesz.

A Kézilabdázó Diákok Világjátéka és a decemberi nőikézilabda-Eb után újabb nagyszabású eseményre készül Magyarország. A miskolci városházán, szerdán megtartott sajtótájékoztatón aláírták a felek a jövő évi, magyarországi XV. junior férfikézilabda-világbajnokság együttműködési megállapodását.

"Szerencsés helyzetben volt a szövetség, ugyanis a két város, illetve megye jelezte, hogy házigazdája lenne az eseménynek, így egy percig sem gondolkodtunk a kandidáláson. A megrendezésért folyó harcban Norvégiát előztük meg, jelentős különbséggel. Voltak ugyan olyan hangok, melyek kétkedéssel fogadták az általunk is támogatott helyszíneket, azonban biztosak voltunk és vagyunk benne, hogy a régió remek házigazdája lesz a világbajnokságnak. A vb nagy terhet fog róni a szervezőkre, de biztos vagyok benne, hogy meg fogják oldani a feladatot, melyben a szövetség is segíteni fog" - nyilatkozta a Borsod Online-nak Sinka László.

A 2005. augusztusi világbajnokságon 20 ország csapata vesz majd részt, Magyarország a rendező jogán biztos induló. A tervek szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 3-3 (Miskolc, Mezőkövesd, Tiszaújváros, illetve Nyíregyháza, Kisvárda, Tiszavasvári) helyszínen lesznek majd mérkőzések.