Vágólapra másolva!
Hétfőn Székesfehérvárott megkezdte világbajnoki felkészülését a magyar férfijégkorong-válogatott.

Dusan Kapusta szövetségi kapitány alapvetően a bajnok Alba Volán-FeVitára és a Magyar Kupa-győztes klubjára (amelytől a nyáron megválik), a Dunaújvárosra építi csapatát.

A Svédországban játszó Vas János később csatlakozik a kerethez, míg az utóbbi hetekben csúcsformában védő Szuper Levente vb-szereplése erősen kérdéses, hiszen tengerentúli klubja, a St. Louis Blues csak akkor engedi el, ha két farmcsapata, a Worchester Icecats és a Peoria Rivermen kipottyan a rájátszásból.

A válogatott három mérkőzést vív az oslói vb előtt: március 30-án Horvátország együttese ellen lép jégre Székesfehérvárott, míg április 5-én és 6-án a lengyelországi Krynicán szerepel a Kapusta-gárda.

Az április 12. és 18. között rendezendő vb-n - sorrendben - Nagy-Britannia, Belgium, a házigazda Norvégia, az olimpiai negyedik Fehéroroszország, valamint Hollandia lesz az ellenfél.

A keret:
kapusok: Budai Krisztián (Alba Volán-FeVita), Halmosi Tamás (Dunaújváros), Bán Károly (FTC)
hátvédek: Sille Tamás, Tőkési Lajos, Kangyal Balázs, Szuna Roland, Svasznek Bence (Alba Volán), Vas Márton, Tokaji Viktor, Horváth András, Szélig Viktor, Lencsés Tamás (Dunaújváros), Székely Mádai László (FTC)
csatárok: Gröschl Tamás, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Fodor Szabolcs, Kovács Csaba, Majoross Gergely, Csibi József, Simon Csaba, Rajz Attila (Alba Volán), Ladányi Balázs, Peterdi Imre, Borbás Gergely (Dunaújváros), Hoffmann Attila (FTC), Fekete Dániel (Lustenau/Feldkirch), Vas János (Malmö Redhawks)