Vágólapra másolva!
Chantelle Anderson, a MiZo-Pécsi VSK nőikosárlabda-csapatának amerikai centere mégsem jön vissza szombaton. A kellemetlen hírről maga a játékos tájékoztatta telefonon az [origo]-t a kalifornia állambeli Sacramentóból.

A 23 éves, 198 centis kosaras - akinek ebben a sorozatban 10 Euroliga-összecsapáson 11,9 pont és 4,6 megszerzett lepattanó volt a mérlege - januárban részleges térdszalagszakadást szenvedett, majd amikor túlságosan korán visszatért, még súlyosabban megsérült.

Anderson azóta odahaza, Sacramentóban kóráltatta magát, és sokáig úgy tűnt, sikeresen, hiszen a minap e-mail érkezett ügynökétől, hogy az orvosi vizsgálatok eredményétől függően szombaton visszatérhet Pécsre, kenyéradó gazdáihoz - ha semmi sem jön közbe. De közbejött. Egy mai e-mail tanúsága szerint a térde megint bevizesedett, bedagadt, és Anderson valószínűleg nem jön szombaton.

Ezt követően telefonon sikerült beszélni a játékossal, aki szinte könnyek között mondta: "Annyira szerettem volna csatlakozni a társaimhoz, hiszen a Pécs nagyszerű csapat. Annyira szerettem volna segíteni az Euroliga megnyerésében. Sajnos azonban a térdem és az orvosom mást mond. Nem tehetem kockára a közelgő WNBA-szezont és egész kosaras karrieremet. Így fájó szívvel itthon kell maradnom, a lányoknak a legjobbakat kívánom az április 16-án kezdődő Final Fourra."

Chantelle Anderson tavaly nyáron mindössze öt mérkőzésen játszott a Sacramento Monarchs színeiben, a többiről már akkor is sérülés miatt maradt távol.

Ch. Gáll András

[origo]