Vágólapra másolva!
Hetvenedik trófeáját gyűjtötte be a Barcelona férfikézilabda-csapatának élén Valero Rivera, a katalán együttes szezon végén távozó szakvezetője. Csapata a spanyol Király Kupa döntőjében 27-25-re győzött a Ciudad Real ellen, a győztes együttesben a nyolcgólos Skrbic és a hatgólos Antonio Ortega mellett a magyar Nagy László ötször volt eredményes.

Spanyol Király Kupa, döntő:
Barcelona - Ciudad Real 27-25 (16-11)
Pabellón Universitario de Navarra, 2500 néző
vezette: Fernández, Permuy
gól: Skrbic 8, Antonio Ortega 6, Nagy 5, Fernández 3, Solberg 2, Franzen 1, Hernández 1, O'Callaghan 1, illetve Stefansson 7/2, Kallman 5, Zaky 4/2, Trives 2, Entrerríos 2, Uríos 2, Pajovic 2, Mariano Ortega 1.
kiállítás: 10, illetve 4 perc

Pamplonában 2500 néző előtt került megrendezésre a 29. Király Kupa, amelyet ezúttal a Barcelona férfikézilabda-csapata nyert meg a Ciudad Real ellen. Az érdeklődésre jellemző, hogy mindkét klub elnöke (Joan Laporta és Domingo Diaz) is tiszteletét tette a mérkőzésen, előbbinek szinte kötelező is volt, hiszen a Barcelona legendás edzője, Valero Rivera utoljára ült a csapat kispadján - legalábbis a kupasorozatban, hiszen véglegesen csak a bajnokság végén búcsúzik -, s tovább gyarapította eddigi kollekcióját.

Rivera előbb játékosként szolgálta a katalán klubot, 1983 óta pedig vezetőedzőként dolgozik a spanyol klubnál. Szakvezetőként eddig összesen 69 trófeát nyert tanítványaival, köztük hat Bajnokok Ligája-serleget, öt európai Szuperkupát és 12 bajnoki aranyérmet. Mostani sikere volt a hetvenedik a katalánok élén.

A találkozót már az elejétől kezdve a Barcelona irányította, a 6. percben 6-2, majd 11-7, a félidőben pedig 16-11 volt az előny. A Ciudad mestere, Juan de Dios Román még időkéréssel sem tudott rendet tenni a fejekben, a Barcát pedig az sem zökkentette ki, hogy Franzen a 21. percben megsérült.

A 34. percben már hét gólra nőtt a különbség (18-11), a világklasszis szerb beállós, Skrbic mellett (aki összességében nyolc gólt szerzett) Antonio Ortega 6, Nagy László pedig 5 gólt jegyzett. A hajrára ugyan feljött az ellenfél, de a Barcelona kiengedve is megtartott két gólocskát előnyéből, s végül 27-25-re győzött.

A találkozó végén átadták a négyes döntő legjobbjainak járó díjakat: a legjobb kapus David Barrufet (Barcelona) lett, a legjobb játékos díját Jackson Richardson (Portland San Antonio) érdemelte ki, míg a gólkirály Hussein Zaky (Ciudad Real) lett.