Vágólapra másolva!
A címvédő MiZo-Pécsi VSK-t búcsúztató Euroleasing-Orsi Sopron és a Szeviép-Szeged is bekerült a nőikosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Euroleasing-Orsi Sopron - MiZo-Pécsi VSK 90-70 (23-18, 14-17, 25-14, 12-10, 16-11)
Sopron:
Bielikova 13, Kovacevic 21, Honti 18, Seres 21, Vesel 8. Csere: Török 2, Horváth 5, Szlimák 2
Pécs: Iványi 9, Tranquilli 2, Károlyi 16, Branzova 12, Keller 11. Csere: Bojko 6, Ambrus 7, Szakács 5, Fegyverneki 0, Béres 2.
továbbjutott: a Sopron, 142-137-es összesítéssel.

A jövő hétvégi Euroliga Final Fournak otthont adó pécsiek 15 pontos előnnyel érkeztek a soproni visszavágóra, de az 50. születésnapját ünneplő Natalia Hejkova tanítványai rögtön faragni kezdték a különbséget. A tartalékos soproniak a félidőben még csak 37-35-re vezettek, de a 16 éves Honti révén a 30. percre ledolgozták hátrányukat (62-46). A mérkőzés végére is megmaradt a 15 pont a csapatok közt (74-59), így hosszabbítás következett. A ráadást a hazaiak bírták jobban idegekkel, ezzel megszakították a Pécs 1997 óta tartó egyeduralmát az MK-ban.

Natalia Hejkova, a Sopron szlovák edzője: "A múlt szombati, BSE elleni bajnoki vereség egy kicsit elkeserített, de akkor fáradtak voltunk a pécsi hatalmas csata után. Ma különösebb lelki teher nélkül játszott a csapat, de már az első negyed után éreztem, a lányok születésnapi ajándékkal akarnak kedveskedni nekem, a továbbjutás formájában. Honti Kata és Seres Éva csodálatosan játszott, Kata utóbbi meccseken mutatott játékára nem találok jelzőket."

Honti Kata, a meccs hőse: "Nem tudom, miért megy mostanában ilyen jól a játék, egy kicsit úgy érzem magam, mintha álmodnék. Hejkova asszony sok játéklehetőséget ad, és én igyekszem élni az ajándékkal. Mit is mondjak magamról? Augusztusban leszek tizenhét éves, és nagyon boldog vagyok. Azt mondják, felettébb ruganyos vagyok, jó a súlypontemelkedésem, ezért is tudok a levegőben kivárni, amíg az ellenfél lepottyan a földre.

Rátgéber László, a Pécs edzője: "Tompán, fáradtan játszott a csapat, talán azért, mert az Euroliga-döntőre készülünk, és kemény edzéseket tartok. Ránk férne egy kis pihenő, ezért megpróbálom megbeszélni Déri Csabával, a BSE edzőjével, hogy halasszuk el szombati bajnoki összecsapásunkat. Ebben az esetben egy hét tiszta felkészülés lenne a Final Four jövő pénteki kezdetéig. A Sopron tényleg remekelt, Honti valóban ritka tehetség, nem sűrűn születik ilyen kosaras Magyarországon. Most magunk alatt vagyunk, én és a lányok is, de ígérem, hogy jövő hét végén más Pécset lát a közönség."

A másik párban a Szeged 22 ponttal nyert az első találkozón, és a BSE remek hajrája ellenére a Városmajorban is nyerni tudott, így kettős sikerrel kvalifikálta magát a Final Fourba. A Tisza-parti klubhoz kapcsolódó hír, hogy Mészáros Kornélia, Roczkov Viktória és Russai Petra is egy évvel meghosszabbította szerződését.

BSE-ESMA - Szeviép-Szeged 67-69 (8-13, 17-17, 23-24, 19-15)
tj: a Szeged, kettős győzelemmel.

A május 1-jén és 2-án sorra kerülő Final Four résztvevői:
Euroleasing-Orsi Sopron
Szeviép-Szeged
Szolnoki MÁV-Coop SE
Diósgyőri KSK

A sorsolásra, illetve a rendezés jogáért zajló licitálásra pénteken 11 órakor kerül sor.

(MTI)/[origo] - Ch. Gáll András