Vágólapra másolva!
Ryan Smyth és Eric Brewer személyében két 2002-es olimpiai bajnok is meghívót kapott a kanadai jégkorong-válogatottba, így ők is ott lesznek április 20-án a Budapest Sportarénában.

Joel Quenneville szövetségi kapitány hétfőn tizenegy, szerdán pedig újabb öt hokisnak szavazott bizalmat. Eszerint az Edmonton Oilerst erősítő Smyth és Brewer mellett klubtársuk, a kiváló "emberhátrányos" csatár, Shawn Horcoff, valamint a kapus Marc Denis (Columbus Blue Jackets) és az emberelőnyben is remekül használható hátvéd Andy Sutton (Atlanta Thrashers) is szerepelhet az április 24-én rajtoló csehországi világbajnokságon, illetve előzőleg Magyarországon.

Smyth, Brewer és Horcoff tavaly tagja volt a vb-aranyérmes kanadai együttesnek, így most már heten vannak a címvédő gárdából (a felsoroltak mellett Roberto Luongo, Daniel Briere, Dany Heatley és Jay Bouwmeester). Smyth eddig összesen 42 vb-mérkőzésen lépett jégre, ami csúcsnak számít a sportág szülőhazájában. Denis a 2002/03-as idényben 4511 percet védett, ez akkor NHL-rekord volt. Idén Martin Brodeur (New Jersey Devils) döntötte meg 4555-tel.