Vágólapra másolva!
A férfivízilabda ob I rájátszásának első elődöntőjében a bajnoki alapszakasz második helyén zárt Honvéd és a harmadikként végzett BVSC szerda esti, Kőér utcai összecsapásán az otthon játszó bajnoki címvédő biztos, ötgólos győzelmet aratott.

Rájátszás az 1-4. helyért, első mérkőzés:
Domino-BHSE - BVSC-Brendon 10-5 (4-1, 2-2, 2-0, 2-2)
gól: Biros 3, Molnár, Kiss G. 2-2, Fodor, Bárány, Vári 1-1, illetve Varjas, Németh, Czigány, Nyéki, Fülöp 1-1.

A párharc első ütközetének végkimenetele gyakorlatilag már a nyitó negyedben eldőlt, főleg a válogatott formában pólózó Biros eredményességének köszönhetően. Sajátos momentuma volt a mérkőzésnek, hogy 6-2-nél piros lapot kapott a bírói ítéleteket mind vehemensebben sérelmező Gerendás György, a BVSC vezetőedzője, akinek dühkitörését követően el kellett hagynia a kispadot. A találkozó után rögtön összeült a szövetség fegyelmi bizottsága, amely négy mérkőzésre szóló eltiltást szabott ki a szakvezetőre. A trénernek összesen tíz összecsapást kell kihagynia, mivel életbe lépett egy korábbi hatmeccses, felfüggesztett büntetése.

Mivel az alapszakaszban a Honvéd mindkét mérkőzésén diadalmaskodott a BVSC ellen, a párharcban három győzelmet számlál, vagyis a kiírás szerint szükséges nyolc pont eléréséhez már csak egy mérkőzés megnyerése hiányzik a bajnoknak.

A két gárda legközelebb pénteken találkozik, a helyszín a Szőnyi út (19.30 ó).