Vágólapra másolva!
Legkevesebb öt alkalommal, de lehet, hogy hétszer is vízbe száll egymás ellen a következő hetekben a Vasas és a Honvéd vízilabdacsapata: a nemzetközileg is felettébb magasan jegyzett magyar együttesek előbb a kontinentális csúcssorozat, az Euroliga negyeddöntőjében ütköznek meg, majd a hazai bajnoki rájátszás fináléjában találkoznak több ízben is.

Az első vízi randevúra már kedden sor kerül: az Európa legjobb nyolc csapata közé - a selejtezőket, majd a csoportküzdelmeket is megnyerve - saját négyeséből első helyezettként érkező Vasas-Plaket-Euroleasing a Komjádi uszodában fogadja (18:30 ó) a Domino-BHSE csoportmásodikként továbbjutott csapatát. Majd a visszavágó április 28-án következik a Kőér utcában, ahol eldől, melyik gárda folytathatja a Bajnokok Ligája örökébe lépett európai szuperszéria legjobb négy együttese között.

A tét jelentős, nemcsak sportszakmai, hanem presztízsszempontból is, hiszen az összesen nyolc olimpiai és tizenegy világbajnok játékost foglalkoztató két pólós elitalakulat jövőjét erőteljesen befolyásolhatja, hogy ott lesz-e a Final Fourban - amelynek rendezési jogára mindkét klub pályázni kíván -, avagy pusztán külső szemlélője marad a legjobb négy kontinentális csapat május végi döntőjének.

A Honvéd tavaly és tavalyelőtt is résztvevője volt a négyes döntőnek, az elsőséget azonban nem sikerült megkaparintania, de a Vasas is adós híveinek egy kiugró európai kupasikerrel. Most mindketten esélyesek a végső győzelemre, ám a lehetőség az aranyremény valóra váltására csupán egyiküknek adatik meg.

A két csapat alig lesz túl a két Euroliga-negyeddöntőn, amikor május 2-án az ob I alapszakaszát százszázalékos teljesítménnyel záró - s eközben a bajnoki címvédő "dominósokat" kétszer is legyőző - angyalföldiek ismét vízbe szállhatnak a Honvéddal, immár a margitszigeti Hajós uszoda 50 méteres nyitott medencéjében. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart, így könnyen elképzelhető, hogy végül csak az ötödik összecsapás dönt a 2003/2004-es kiírás győzteséről. A másodikát követő további játéknapok: május 5., 8., 11. és 15.

A Honvéd Kovács István irányításával 2001-ben, 2002-ben és 2003-ban is megnyerte a magyar bajnokságot, míg a Vasas amely kispadján Kásás Zoltánnal vágott neki az új idénynek - utoljára 1989-ben tudott diadalmaskodni a hazai vízilabdás pontvadászatban.