Vágólapra másolva!
Az aranyérem megszerzése szempontjából fontos és sima győzelmet aratott a címvédő Dunaferr a vendég Győri Graboplast ETO KC felett a nőikézilabda NB I rájátszásában, és ezzel megerősítette vezető helyét a tabellán.

Rájátszás, az 1-4. helyért:
Dunaferr - Győri Graboplast ETO KC 24-17 (11-8)
gól: Radulovics 7, Ferling, Pálffy 5-5, Pigniczki 3, Nagy 2, Kulcsár, Bulath 1-1, illetve Görbicz 5, Dokic, Mörtel 3-3, Kovacicova 2, Juhász, Borbás, Mehlmann, Bódi 1-1.

A találkozót a helyi jégcsarnokban rendezték, a Dunaferr vasárnap itt fogadja majd a dán Slagelsét a BL elődöntőjében. A Győr is főpróbát tartott a norvég Vag elleni EHF-kupa-mérkőzésre. A pálya viszont még nem az igazi, beázás miatt ugyanis többször meg kellett állítani a játékot.

Remekül kezdett a hazai együttes, főleg a védekezése volt szenzációs. Az elvileg gyors ETO negyedóra alatt csupán két gólt dobott, miközben féltucatot kapott. Később a győriek játéka is feljavult, de nem igazán tudtak faragni a hátrányból, mert a kapus Pálinger sziporkázott.

A második félidőt nagy iramban kezdték a vendégek, felzárkóztak 12-10-re, majd a Dunaferr - noha két büntetőt rontott - Pálffy triplájával kihasznált egy emberelőnyt, és visszaállt a korábbi különbség. Sok volt a pontatlanság, a kiállítás, így nem alakult ki folyamatos játék, ez pedig a hazaiak malmára hajtotta a vizet. Fokozatosan fáradt el a Győr, főleg a sok létszámhátrány miatt. A másik oldalon Radulovics sorra dobta a gólokat, így a hajrára már nem maradt izgalom.

Az alacsony színvonalú rangadón a kevesebbet hibázó Dunaferr megérdemelten nyert. Ezzel együtt mindkét csapatnak komoly formajavulásra van szüksége a vasárnapi európai kupacsatára.

Az állás:
1. Dunaferr 8 pont/2 mérkőzés (4)
2. Győr 3/1 (3)
3. Ferencváros 2/0 (2)
4. Vác 1/1 (1)

Zárójelben az alapszakaszból hozott pontszám.