Vágólapra másolva!
Kettős győzelemmel a BVSC lett a férfivízilabda ob I harmadik helyezettje és indulhat a Honvéd, valamint a Vasas mellett a következő idényben az Euroligában, miután 8-6-ra nyert a Ferencváros ellen a bajnoki rájátszás bronzmeccsének pénteki visszavágóján a Népligetben.

A 3. helyért, visszavágó:
Jégcsillag-FTC - BVSC-Brendon 6-8 (2-3, 2-1, 1-1, 1-3)
gól:
Weszelovszky 2, Lehmann, Balatoni, Takács I., Székely 1-1, illetve Nitsovits 2, Nyéki, Varjas, Czigány, Fülöp, Zoufal, Gór-Nagy 1-1 ű

Eredetileg a Komjádi-uszodából lett volna tv-közvetítéses meccs, de a Ferencváros inkább a saját pályát választotta a képernyőre kerülés helyett, mivel csak egy - odahaza, a Népligetben ledolgozhatónak ítélt - 6-5-ös vereséget szenvedett hétfőn a bronzcsata első állomásán, a Szőnyi úton.

A zöld-fehér reményeket erősíthette, hogy az idegenben háromszor is eredényes Weszelovszky úgy 8 méterről ejtett látványos góljával az első negyed közepére le is dolgozta minimális hátrányát az FTC. Utána azonban a BVSC fordított, s a hazaiak kísérletei ezután jobbára abban merültek ki, hogy egyenlítsenek. Egészen 5-5-ig tartott ez az állapot, amikor emberelőnyből az olimpiai bajnok Székely révén először vette vissza a vezetést a népligeti együttes (6-5). Ám a BVSC két gyors góllal fordított és több esélyt már nem adva riválisának, megérdemelten győzött 8-6-ra az izgalmas, de nem túl magas színvonalú összecsapáson többet hibázó zöld-fehér gárda ellen.

Ráadásul a siker nem csupán bajnoki bronzérmet hozott a vasutas csapat számára, hanem szereplési lehetőséget is az elsőszámú kontinentális kupasorozatban, az Euroligában.