Vágólapra másolva!
A LEN, az európai szövetség hivatalosan is megerősítette, hogy Budapest rendezheti meg a férfi vízilabda Euroliga négyes döntőjét, a Final Fourt. Az is eldőlt, hogy a házigazda Honvéd a margitszigeti fináléban, a Hajós Alfréd uszoda nyitott 50-es medencéjében a horvát Primorje Rijeka ellen kezdi meg szereplését.

A magyar-horvát párharcot a döntő nyitónapján, május 28-án bonyolítják le csakúgy, mint a másik elődöntős csatát az orosz Sturm Csehov és a szerb-montenegrói Jadran Herceg Novi között. Másnap előbb a két vesztes vív meg a harmadik helyért, míg a győztesek az Euroliga-elsőségért szállhatnak vízbe az összesen 37 500 euróval díjazott pólós csúcsösszejövetelen.

A LEN sajtóinformációja szerint Magyarország két korábbi sikeres rendezvényével, a 2001-es Európa-bajnoksággal és a 2002-ben szintén a Margitszigeten lebonyolított Final Fourral szolgált rá arra, hogy újból házigazda legyen. A vendéglátói jogot pályázatával elnyerő Honvéd - hivatalos nevén a Domino-BHSE - a 2002-es és a 2003-as döntőbe is bejutott, ám egyszer sem tudott első lenni. Talán most, harmadjára sikerül ez is Kovács István legénységének.