Vágólapra másolva!
Információink szerint az osztrák Hypo Niederösterreich nőikézilabda-csapatában folytathatja pályafutását Sugár Tímea, a Ferencváros Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes kapusa. A zöldek egyelőre hét játékossal egyeztek meg a folytatásról.

Többször megkörnyékezték már, de öt esztendő után csak most döntött úgy Sugár Tímea, hogy külföldre szerződik, azaz elhagyja a Ferencváros együttesét. A válogatott kapust évek óta bombázzák ajánlataikkal a nyugati klubok, s ha a zuhanyhíradó információi nem tévednek, a játékos nyártól az osztrák Hypo Niederösterreich együttesét erősíti.

"A döntést nem kapkodtam el, hosszasan gondolkodtam, míg úgy döntöttem, hogy nem a Ferencváros ajánlatát fogadom el. Több lehetőség közül választhattam, új együttesem olyan szerződést ajánlott, amely egyszerűen kihagyhatatlan. A váltást nagy feladatnak érzem, és én szeretem a kihívásokat. Ugyanakkor nem könnyű szívvel válok meg a Fraditól, hiszen nagyon sokat köszönhetek ennek a klubnak, és a jövőben ugyanúgy kötődöm majd a Népligethez érzelmileg, mint korábban" - nyilatkozta a handball.hu-nak a kapus.

A Hypo minden bizonnyal ismét bajnok lesz, hiszen a döntő első mérkőzését nagyon magabiztosan, 35-20-ra nyerte a McDonald's Wr. Neustadt ellen. A második találkozóra pénteken este kerül sor.

Komoly ajánlatokkal bírt itthonról és külföldről Tóth Tímea, ám az átlövő másik válogatottbeli társával, Kirsner Erikával egyetemben újabb egy évig a népligeti együttes erősíti. A sportnapilap információi szerint Katerina Mraviková és Lucia Uhraková két évet írt alá, Katerina Miklosovának 2005-ig, Pastrovics Melindának és Kamper Olíviának 2006-ig érvényes a szerződése.