Vágólapra másolva!
Egyenlített a Vasas a férfi vízilabda bajnokság rájátszásos döntőjében, miután a szerda esti második összecsapást 8-7-re nyerte a címvédő és ezúttal pályaválasztó Honvéd ellen a margitszigeti Hajós uszodában.

Döntő, 2. mérkőzés:
Domino-BHSE - Vasas-Plaket-Euroleasing 7-8 (1-1, 3-4, 2-1, 1-2)
gól: Fodor 4, Kiss G. 2, Molnár 1, illetve Steinmetz Á., Varga T. 2-2, Madaras, Steinmetz B., Kásás, Vindisch 1-1

Javít-e a Vasas, avagy a Honvéd növeli előnyét? - így hangzott a szerda pólós kérdése a finálé második összecsapása előtt. Az alapszakaszt nyerő piros-kékek a vasárnapi nyitómeccset elveszítették a bajnoki címvédővel szemben, így egy újabb vereséget már nem igen engedhettek meg maguknak a három győzelemig tartó döntős sorozatban.

Álmatag volt a kezdés, vagy féltucat eredménytelen akció után rezzent a háló itt is, ott is egyszer. A folytatásban sem csapott az egekbe a harci kedv, de legalább a gólokat illetően csökkenhetett az általános hiányérzet. A harmadik hét percben először vezetett a Vasas két góllal, de ez az utóbbi időben rossz ómennek bizonyult az angyalföldieknél, ki is egyenlített a játékrész legvégén a Honvéd egy buta hibát követő büntetőből.

A negyedik negyedben viszont hosszú perceken át 6-6 virított az eredményjelzőn, előnyre kölcsönösen képtelenek voltak szert tenni a csapatok. Mígnem Kásás - a mérkőzés folyamán először - villant, de olimpiai bajnoktársa, Molnár centerből "visszafeleselt". Már-már mindenki elkönyvelte a döntetlent, s így a hosszabbítást, amikor a legutolsó másodpercben Vindisch az amúgy kiválóan védő válogatott kapus, Gergely hálójába bombázta a Vasas győztes találatát.

Folytatás 1-1-ről a harmadik mérkőzéssel szombaton megint csak a Margitszigeten.