Vágólapra másolva!
A világbajnok kanadai válogatott csatárát, Dany Heatleyt választották a vasárnap befejeződött csehországi jégkorong-világbajnokság legértékesebb játékosának (MVP).

Az Atlanta Thrashers 23 éves sztárja a vb kanadai táblázatát 11 ponttal, míg a góllövőlistáját 8 találattal nyerte meg, ráadásul a Svédország elleni fináléban ő szerezte csapata második gólját, s készítette elő a negyediket, így a legjobb támadó is ő lett.

A vb All-Star-válogatottjába csak Heatleyt szavazták be az aranyérmes gárdából. Az álomegyüttes kapusa a döntőben öt gólt kapott Henrik Lundqvist lett, a védelmet a szintén svéd Dick Tarnström, a torna legjobb védője, valamint a szlovák Zdeno Chara, míg a csatársort Heatley mellett a cseh Jaromir Jagr és a finn Ville Peltonen alkotja. A torna legjobb hálóőre ugyanakkor nem Lundqvist, hanem az amerikai Ty Conklin lett.

A vb címei:
All-Star-válogatott:
kapus: Henrik Lundqvist (svéd), hátvédek: Dick Tarnström (svéd), Zdeno Chara (szlovák), csatárok: Dany Heatley (kanadai), Jaromir Jagr (cseh), Ville Peltonen (finn)
A legértékesebb játékos: Heatley
A legjobb csatár: Heatley
A legjobb kapus: Ty Conklin (amerikai)
A legjobb védő: Tarnström