Vágólapra másolva!
Jelen állás szerint a nőikosárlabda-bajnokság két döntőse, a címvédő Pécs és a Magyar Kupát két hete elnyerő Szolnok indulhat a legrangosabb európai kupasorozatban, az Euroligában, s az Euroleasing-Orsi lemarad a részvételről. A soproniak azonban nem várt helyről kaphatnak segítséget szereplésükhöz, hiszen Rátgéber László, a nagy rivális pécsiek mestere már meg is kezdte a színfalak mögötti munkát az örök ellenfél érdekében.

"Leginkább azért, mert nincsenek szabályok, gyakorlatilag a pillanatnyi erőviszonyok és az erőteljesebb lobbitevékenység az, ami dönthet arról, hány csapat képvisel egy adott országot. Ügyvezetőnk, Török Zoltán minden követ megmozgat, s ha máshonnan is kapunk segítséget, nem reménytelen a helyzetünk" - mondta Natalia Hejkova, a Sopron szlovák edzőnője, aki éppen influenzával nyomja az ágyat. "Egyszerűen túl csapat a mienk ahhoz, hogy jövőre ne az Euroligában induljon, hanem csak az Európa-kupában. Szó sincs arról, hogy szétesnénk, amiért nem kerültünk be a Final Fourba, s nem tudtuk megnyerni sem a Magyar Kupát, sem a bajnokságot. Két centerünk, Zakaluzsnaja és Vesel távozik, Bielikova és Kovacevic marad, a magas emberek helyére a szerb Matovic érkezik Prágából és valószínűleg a litván Streimkytét is megszerezzük Vilniusból. A csapatba beépített fiatal magyar válogatottakkal, Vajdával, Horváth Zsuzsával és Hontival, továbbá Törökkel, Seressel ütőképes gárdánk lesz. Ha Franciaországot három csapat reprezentálhatja, akkor Európa legerősebb bajnoksága, a magyart legalább annyit érdemel!"

Hejkova még elmondta, hogy a csapat - pontosabban az azt működtető kft. - anyagi helyzete szilárd, a szponzorok bizalma töretlen, s mindenki úgy értékeli a városban, hogy ha a két, talán legnagyobb sztár, Zakaluzsnaja és Kovacevic nem sérül meg, akkor most a sikereket ünnepelhetnék, nem pedig a kifogásokat keresnék.

Ch. Gáll András