Vágólapra másolva!
Gulyás Róbert, az egyik legnagyszerűbb magyar kosárlabdázó ötödik évadját zárta légiósként, az elmúlt szezont az ASVEL Villeurbanne csapatánál játszotta végig a 213 centis, 29 éves kosaras - nem túl nagy sikerrel. Annak ellenére, hogy Gulyás - leszámítva a sérülések miatt kihagyott meccseket - végig remekelt, az együttes 14/20-as mérleggel mindössze a 11. helyen végzett, és lemaradt a playoffról. A magyar válogatott centerének jelenleg nincs csapata - az ASVEL-t már ott hagyta, az új ajánlatok között még válogat.

Gulyás ezeket a napokat családjával - egy 6 és egy 9 éves gyermeke van - tölti szülővárosában, Dombóváron és Pakson, ahol figyelemmel kíséri anyaegyesülete bajnoki döntőjét a Kaposvár ellen. A három nyerésig tartó küzdelemsorozat jelenleg 1:2-re áll a tolnaiak szemszögéből, szerdán Pakson lesz a negyedik összecsapás. "Valószínűleg szerdán is ott leszek, szurkolok társaimnak, akikkel öt évvel ezelőttig, amikor külföldre szerződtem, együtt kosaraztam" - mondta Gulyás.

- Juhász Sándor, az Atomerőmű SE elnöke mindent elkövet azért, hogy ön újra a klub játékosa legyen.
- Tudom, és roppant megtisztelő is az ASE ragaszkodása, de már eldöntöttem, legalább egy évadot még külföldön játszom.

- Éspedig hol?
- Franciaországban élő amerikai menedzserem intézi az ügyeimet. Érdeklődés már van több helyről is, de engem az ilyesfajta tapogatózás nem érdekel, csakis konkrét ajánlatokkal foglalkozom.

- Ha azonos anyagi feltételeket biztosító szerződési ajánlatokat tennének le az asztalra, melyiket fogadná el?
- Azt, amelyik Spanyolországból jön. Legszívesebben ott folytatnám és fejezném be pályafutásomat. Sajnos azonban Spanyolországban még folyik a rájátszás, nincs meg az új évad versenykiírása - miként Olaszországban sem -, ezért nem tudni, az új évadban csapatonként hány külföldit lehet foglalkoztatni.

- Szeptember 8. és 25. között a válogatott lejátssza mind a hat Európa-bajnoki selejtezőjét, Belgium, Németország és Ukrajna ellen. Ott lesz ezeken a mérkőzéseken?
- Nem tudom. Nagyon szeretnék, de kizárólag abban az esetben, ha a szövetség gondoskodik a biztosításomról. Jelenleg még nincs csapatom, ergo biztosításom sincs, márpedig nem tehetem kockára az egészségemet, a munkavégző képességemet, átvitt értelemben a családom megélhetését. Hiszen az elmúlt szezonban háromszor is megsérültem, túlságosan nagy a kockázat.

Ch. Gáll András