Vágólapra másolva!
A következő bajnoki idényben Földi László lesz a Vasas-Plaket-Euroleasing vízilabdacsapatának új vezetőedzője. Ezt Markovits László, a klub ügyvezető elnöke közölte.

A korábbi tréner, Kásás Zoltán és a Vasas SC közös megegyezéssel döntöttek úgy, hogy a szakember május 31-én lejárt szerződését nem hosszabbítják meg. Kásás tavaly május 27-e óta irányította az élvonalbeli együttes munkáját.

Földi László korábban technikai vezető volt az egyesületnél, majd tavaly márciustól májusig, Somossy József távozása után, "beugróként" ült a kispadon. Ő helyettesítette néhány hónapig Somossyt tavalyelőtt is, amikor a tréner az emlékezetes Kőér utcai verekedés következtében játékosaival együtt eltiltását töltötte.

"Ma tudtam meg, hogy rám gondoltak, jó érzés, igazi öröm és megtiszteltetés számomra, hogy a Vasas vezetőedzője lehetek" - nyilatkozta az új tréner. A 44 éves Földi László, aki a piros-kékeknél az utánpótlás vezetőedzője is marad, elmondta, hogy egyelőre a csapat összerakása lesz a legfőbb feladat, hiszen még nem tudni, kik távoznak és kik maradnak a bajnoki ezüstérmes keretében. A játékosokkal folytatják a tárgyalásokat, idejük van, hiszen klubszinten szeptemberben a Magyar Kupával kezdődik az új idény.

Földi László Szolnokon, Hasznos Istvánnál kezdte a vízilabdázást, onnan került át 1978-ban a Vasashoz, amellyel BEK-et és a KEK-et is nyert, továbbá öt magyar bajnoki elsőség és három Magyar Kupa-győzelem is szerepel a gyűjteményében.