Vágólapra másolva!
Körmend, Treviso és Újvidék után újabb város, újabb ország, újabb klub következik Németh István életében, a magyar kosárlabda-válogatott fiatal irányítója ugyanis egyéves szerb-montenegrói kitérő után minden bizonnyal a lengyel bajnok Prokom Trefl Sopot együttesében folytatja pályafutását.

Elégedett a Vojvodinában töltött egy esztendővel Németh István, a magyar kosárválogatott irányítója, aki az olasz Benetton Treviso játékosaként kölcsönben töltötte az egy esztendőt a szerb-montenegrói csapatban.

"Az igazat megvallva nem nagyon tetszett az ötlet, hogy Szerbiába jöjjek. Pontosabban: még turistaként sem jöttem volna. Amit én Szerbiáról tudtam, nem vonzott ebbe az országba. Elhatároztam tehát, hogy előbb ellátogatok, s csak azután döntök, aláírok-e vagy sem. Újvidéken kellemes meglepetés ért, a város légköre és az emberek meggyőztek, hogy élhetek itt egy darabig. Kicsit kellemetlen volt, hogy mennyi a jó játékos, s hogy ezért nagy volt a nyomás amelyet éreztünk, mert eredményekkel kellett igazolni a befektetést és a játékerőt. Lehet, hogy többre is vihettük volna a Szuperliga elődöntőjénél, de ennyi biztos benne volt s csapatban. Gondolom, hogy velem együtt nem vallottunk szégyent" - nyilatkozta a magyar játékos az újvidéki Magyar Szónak.

A lap próbált fejtegetésekbe bocsátkozni Németh jövőjét illetően, információja szerint a Vojvodina szívesen látná továbbra is soraiban, de miután a klubot az elmúlt napokban elhagyta a kezdőötös valamennyi tagja, nem lepődnének meg a magyar kosaras távozásán sem. (Milan Gurovic Oroszországban, Nenad Canak Görögországban, Pedrag Suput a Partizanban folytatja, Kebu Stewart pedig hazautazott az Egyesült Államokba.)

Az Eurobasket.com információja szerint azonban Németh sem marad, a hírek szerint ugyanis nagyon közel áll ahhoz, hogy aláírja új szerződését a lengyel bajnok Prokom Trefl Sopot együttesével. A lengyel klub a 2003/2004-es szezonban jó néhány légióst tudhatott soraiban, az amerikai Mark Miller és a szlovén Goran Jagodnik (a bajnokság MVP-je) mellett négy litván (Tomas Pacesas, Gintaras Einikis, Tomas Masiulis, Darius Maskoliunas) is a keret tagja volt.