Vágólapra másolva!
Visszatért Magyarországra az utóbbi negyedszázad egyik legjobb kézilabdázója, Zlatko Saracevic, aki egyéves szerződést kötött a Nyíregyházi AB-Vill KC férfi együttesével, így a 2004-2005-ös szezonban ő veszi át Kovács Mihály helyét a kispadon.

Olimpiai és világbajnok váltja a nyíregyházi férfikézilabda-csapat kispadján Kovács Mihályt, a szakvezetés ugyanis augusztus elsejétől a horvát Zlatko Saracevic kezébe adja az irányítást. A klasszis, aki két esztendőn keresztül játékosként ért el sikereket a Fotex KC Veszprém együttesénél 2002 nyarán tért haza Horvátországba, ahol a Zamet Crotek Rijeka együttesénél töltött be játékos-menedzser pozíciót.

"Kovács Mihály remek eredményeket ért el a csapattal, de a folytatásról nem tudtunk megegyezni. Ezek után valóban sok név felröppent, és Sótonyi Lászlónak már a szerződéstervezetet is megküldtük, ám ő hezitált, és ekkor érkezett egy ajánlat Veszprémből. A Fotex ügyvezetője, Hajnal Csaba ajánlotta Zlatko Saracevicet. Először azt hittem viccel, majd a tárgyalások megkezdése után kiderült: valóság lehet belőle. Saracevic játékosként elért eredményei önmagukért beszélnek, és ha meghonosítja nálunk a horvát-jugoszláv iskola alapjait, akkor itt is ragyogó eredményeket érhet el. Felmerült az is, hogy a veszprémiekkel szorosabbra fűzzük a kapcsolatot, a dunántúliak játékosokkal is hajlandóak segíteni bennünket" - nyilatkozta a Szabolcs Online-nak Kárászi Zoltán, a csapat elnöke.

Saracevic korábban 1983 és 1999 között tizennégy horvát bajnoki címet nyert, kétszer volt tagja BEK-győztes együttesnek, 1996-ben, Atlantában olimpiai bajnok, 1994-ben, Portugáliában Eb-ezüstérmes, 1995-ben, Izlandon vb-bronzérmes volt. 2001/2002-ben a Fotex együttesével magyar bajnoki címet szerzett, s tagja volt a Magyar Kupa-győztes, s a BL-döntős együttesnek is.