Vágólapra másolva!
Második magyar kézilabdázóként Bécsi János próbál szerencsét Törökországban. A Nyíregyháza játékosa a török Besiktas ajánlatát fogadta el. Ugyancsak klubot váltott Décsi Gábor, aki Vigóból a Vamasa Valenciához szerződött.

Bár Lothar Matthäus révén nem szerződött magyar kapcsolattal rendelkező sportember Isztambulba, mégis hazánkból erősített a Besiktas. Igaz, nem a népszerű labdarúgócsapat, hanem a legutóbbi férfikézilabda-bajnokságban bronzérmet szerző kézilabda-együttes.

A Nyíregyházi AB Vill KC jobbátlövője, Bécsi János távozik a legutóbbi bajnokságban ötödik helyen végző csapatból. A volt válogatott játékos nem tudott megegyezni a vezetőkkel, s a török Besiktas ajánlatát fogadta el. Bécsi - a hajdan szintén a Besiktasban szereplő Molnár János után - a második magyar férfi kézilabdázó, aki Törökországban próbál szerencsét. Új csapata nagyra törő terveit szeretné segíteni, hiszen a bajokságban legutóbb harmadik helyen végző gárda ősztől aranyéremre s BL-szereplésre tör - írja a Szabolcs Online.

Spanyolországon belül ugyan, de klubot vált Décsi Gábor is, aki a Vamasa Valencia ajánlatát fogadta el. A magyar játékos (aki tavaly az olasz Brixenből igazolt Ibériába) a tavalyi bajnokság statisztikái alapján az egyik leghatékonyabb kézise volt, hiszen lövéseinek 56 százalékából gólt ért el a vigói Octavio Pilotes Posada színeiben.

A 30 éves, 197 cm magas, 105 kg testsúlyú kézilabdázó szerződése két évre szól.