Vágólapra másolva!
Legyőzhető ellenfeleket kaptak az európai kézilabdakupákban szereplő magyar csapatok a keddi bécsi sorsoláson.

A női Bajnokok Ligájában a Győri Graboplast ETO az ukrán Motor Zaporozsje és a svájci Amicitia Zürich csatájának továbbjutójával mérkőzik a 16 közé jutásért. A magyar együttes a visszavágót játssza hazai pályán. A Dunaferr csak a csoportküzdelmekben csatlakozik a mezőnyhöz.

A női EHF-kupában a nyáron megerősödött Cornexi-Alcoa a román Remin Devával került össze a 32 közé kerülésért, az első találkozónak Székesfehérvár ad otthont. A Ferencváros ezt követően kapcsolódik be a küzdelmekbe. A női KEK-ben a 16 közé jutás lesz a tét a Vác és a bosznia-hercegovinai Borac Banja Luka párharcában. Az első mérkőzést a Duna-parti városban játsszák.

A férfi mezőnyben a 32 közé kerülésért csatáznak a résztvevők. Az EHF-kupában a Tatabánya-Carbonex a luxemburgi HC Eschsel mérkőzik, és a nyitó összecsapást rendezik Magyarországon. A Dunaferr ebben a szakaszban még pihen, és csak ezután kap riválist. A férfi KEK-ben a Nyíregyházának nem lesz könnyű dolga - igaz, nem reménytelen a helyzete -, mert a horvát Medvescak Zagrebbel került össze. A magyar együttes hazai környezetben vívja a nyitó csatát. A BL-ben érdekelt Fotex KC Veszprém és Pick Szeged számára már július 29-én megtartották a csoportsorsolást.

A párharcokban az első mérkőzéseket október 9-én vagy 10-én, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.