Vágólapra másolva!
Szerdán Pakson és Pécsen kezdődik meg a férfi-, illetve nőikosárlabda-válogatott számára az Európa-bajnoki középdöntő 17 napos sorozata.

A korábbi selejtezőkhöz képest rekordidő alatt sorra kerülő hat mérkőzés a Zsoldos András irányította férfi csapat számára ígérkezik egyszerűbbnek, noha Dávid Kornél és Gulyás Róbert távolmaradása megnehezíti a Pakson klubedzőként is tevékenykedő szövetségi kapitány dolgát.

"Németországhoz vagy Ukrajnához képest elvileg a legkönnyebb ellenféllel találkozunk először, csakhogy a belgák klubszinten előrébb vannak nálunk, hiszen játékosaik olyan neves egyesületeket erősítenek vagy erősítettek, mint az Euroliga-döntős Skipper Bologna és a Real Madrid" - mondta a szakvezető, hozzátéve: tanítványai természetesen nem tartanak a riválistól, és nagy kedvvel készülnek az összecsapásra, amelyre az Atomerőmű SE fennállásának 25. évfordulója alkalmából ingyenes a belépés.

Jóval borúlátóbban nyilatkozott az esélyekről Rátgéber László, a nők mestere, aki pécsi vezetőedzőként szintén hazai pályán szerepelteti együttesét.

"Az agyrázkódást szenvedett Papp Krisztina ma csatlakozik hozzánk, remélem, szerdán hadra fogható lesz. Bár a felkészülés során románokat vagy a szlovákokat is simán legyőztük, a könnyebb sorsolásuk miatt ők kényelmesen kijuthatnak a jövő évi Eb-re. Nekünk viszont a rengeteg sérült miatt inkább a második hely lehet a célunk" - mondta a szövetségi kapitány a 2001-ben Európa-bajnok franciák elleni nyitótalálkozó felvezetéseként.

A paksi összecsapás 17, a pécsi 19 órakor kezdődik, mindkét helyszínről élőben közvetít a Sport1.