Vágólapra másolva!
Kanada nagy csatában 3-2-re legyőzte Finnországot a földkerekség legjobb jégkorongcsapatait felvonultató Világkupa torontói döntőjében, így a harmadik rangos címet is begyűjtötte a sportág szülőhazájának olimpiai és világbajnok együttese.

eredmény, Világkupa-döntő
Kanada - Finnország 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
gól:
Sakic (1.), S. Niedermayer (24.), Doan (41.), illetve Hahl (7.), T. Ruutu (39.)

A házigazda minden harmadban az első lövésből talált be Miikka Kiprusoff hálójába. Az 52. másodpercben Mario Lemieux szép passzát Joe Sakic vágta kapásból a kapuba. Aztán Tony Lydman lövésébe ért bele Riku Hahl, és Martin Brodeur tehetetlen volt.

A második játékrész elején Scott Niedermayer gyenge kísérlete után a korong átvánszorgott Kiprusoff lába között, s megint Kanada vezetett. Azonban még a szünet előtt Tuomo Ruutu három védőt is kicselezve egyenlített.

A záróharmad 34. másodpercében Joe Thorton a kapu mögül passzolt vissza, és Shane Doan nem hibázott.

Kanada a Világkupa, illetve a jogelőd Kanada-kupa eddigi mind a hét kiírásában döntős volt. Legutóbb, 1996-ben kikapott a fináléban az Egyesült Államoktól, azt megelőzően viszont - 1991-ben - diadalmaskodott.

Könnyen megeshet azonban, hogy a szurkolók sokáig nem láthatnak mérkőzéseket, ugyanis a tengerentúlon szereplő profijátékosok még mindig nem állapodtak meg az NHL-es klubok tulajdonosaival az új kollektív szerződésről. Így pedig várhatóan több hónapot csúszhat az észak-amerikai profi hokiliga rajtja, de még az sem kizárt, hogy a teljes 2004-05-ös bajnoki idényt törölni kell.