Vágólapra másolva!
Maratoni csatában, háromszori hosszabbítás után 101-97-re kikapott a magyar férfikosárlabda-válogatott Belgiumban az Európa-bajnoki középdöntő 4. fordulójában. Az "ezer sebből vérző" magyar női válogatott szintén vereséget szenvedett, ezúttal a továbbra is százszázalékos franciák otthonában.

C csoport, 4. forduló:
Belgium - Magyarország 101-97 - háromszori hosszabbítás után

A mérkőzés végig kiélezett csatát hozott, a továbbjutást jelentő második helyért harcoló gárdák egyike sem tudott elhúzni. A szünetben 44-40-re vezettek a belgák.

A küzdelem hihetetlenül izgalmasan alakult. A hajrában a magyarok egyenlítettek, majd sorra jöttek a hosszabbítások. A második ráadásban a vendégek már hét ponttal is vezettek, mégsem sikerült diadalmaskodni.

A harmadik hosszabbításban aztán egy hajszálnyival jobbak voltak a hazaiak, ám az egymás elleni összevetésben így is a magyarok a jobbak, mert szeptember 8-án Pakson 96-70-re nyertek.

A csoport másik mérkőzésén:
Németország-Ukrajna 95-69 (42-32)

A csoport állása:
1. Németország 8 pont
2. Magyarország 6
3. Belgium 5 (313-359)
4. Ukrajna 5 (282-347)

A németek a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül kijutottak a jövő évi, Szerbia és Montenegró-i Eb-re. Az együttes NBA-es sztárja, Dirk Nowitzki ennek ellenére a találkozó után hangsúlyozta: eljön a szerda 20 órakor, a budapesti Körcsarnokban rendezendő mérkőzésre, mert fontosnak tartja, hogy csoportelső legyen a német gárda.