Vágólapra másolva!
Vasárnap a címvédő Alba Volán-FeVita és a Ferencváros mérkőzésével megkezdődik a magyar jégkorong-bajnokság 2004/05-ös idénye. A Borsodi Ligában ezúttal is hat csapat vesz részt: a nyitónapon pályára lépő két együttes mellett a Magyar Kupa-győztes Dunaújváros-Invitel, az ÚTE-Karzol Trans, a győri ETO HC Rudolph Logistik Gruppe és a Miskolci Jegesmedvék.

A két, amúgy a magyar-szlovén-horvát Interligában is érdekelt Fejér megyei gárda változatlanul kiemelkedik a mezőnyből, óriási meglepetés lenne, ha márciusban nem ők vívnák a finálét. A fővárosi alakulatoknak legfeljebb a bronzéremre van esélyük, míg a Győr és a Miskolc inkább az ötödik helyre hajt.

A féltucat csapatból ötnél dolgozik külföldi edző: a kanadai Pat Cortina - aki egyben a válogatott szövetségi kapitánya is - a székesfehérváriaknál, a svéd Björn Ferber a dunaújvárosiaknál, az orosz Szergej Oreskin az FTC-nél, a szlovák Eduard Giblak az Újpestnél és honfitársa, Wintersteiner Ottó a Miskolcnál. A Győrnél az újpestiek volt csatára, Farkas József a tréner.

Ugyancsak van "kakukktojás", ami a fedett pályás otthonokat illeti: csak Miskolcon hiányzik a tető a pályáról, a másik öt klubnál nem kell tartani az időjárás viszontagságaitól.

Bár az ország európai uniós csatlakozása miatt nem lehetne korlátozni az EU-ból érkező légiósok számát, a csapatok egymás között megállapodtak, hogy a két élgárda 6-6, a többiek pedig 10-10 külföldit foglalkoztathatnak.

A sajtótájékoztatón szó esett az utánpótlás-nevelésről is. Az MKB Euroleasing cég negyven felszerelést ad zalaegerszegi és debreceni fiataloknak.