Vágólapra másolva!
Az esélyesek jutottak tovább a hétvégi a férfi vízilabda Magyar Kupa hétvégi csoportmérkőzésein. A legjobb nyolc között folytathatja a bajnoki címvédő, tavasszal Euroliga-győztes Domino-BHSE mellett az októberben induló OB I jelenleg második legjobb együtteseként emlegetett Brendon-ZF-Eger, továbbá a Vasas-Plaket, az UTE-BV Leasing, a Betonút-FTC, a BVSC, a Legrand-Szentesi VK és - ez viszont már komolyabb meglepetés - a másodosztályú pécsi csapat, a PVSK-TÁSI.

Az érdekelt 16 gárda - az élvonalbeli pólós idény kezdeteként - négy csoportban, négy vidéki színhelyen megrendezett vetélkedésének talán legnagyobb vesztese az egyik házigazda, a Szeged-Beton VE lett, hiszen az amúgy kétségtelenül megerősödött gárdát az A betűjelű négyesben a Vasas és a vasárnap a piros-kékeket is legyűrő (8-7) Újpest egyformán megelőzte, márpedig a kiírás szerint a kvartettekből csupán az első két helyezett juthatott tovább a legjobb nyolc közé.

A B csoport Egerben viaskodott, s a hazaiak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően végeztek az élen a Domino-Honvéd előtt, igaz, a Kőér utcaiaknál ezúttal még pihent a hét athéni olimpiai bajnok.

A góldifferencia rangsorolt a C négyesben is, ahol is a vendéglátó Szentes és a BVSC nem bírt egymással, viszont a csongrádiak alaposabban elpáholták a másik két csoporttársat, ami az első helyet jelentette számukra.

A D csoport hozta a Magyar Kupa csoportküzdelmeinek legnagyobb meglepetését: a második vonalban játszó Pécs tudniillik döntetlenre végzett a házigazda OB I-es Szolnokkal, s mivel a gólkülönbség neki kedvezett, a baranyaiak mentek tovább a százszázalékos teljesítménnyel csoportgyőztes Ferencváros társaságában.

Az állva maradt nyolc csapatot hétfőn sorsolják össze a vízilabda szövetségben, s innentől már egyenes kieséses rendszerben, oda-visszavágós alapon, két mérkőzés alapján dől el, melyik négy együttes folytathatja az MK elődöntőjében.