Vágólapra másolva!
A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezi saját tornáját az Albacomp férfikosárlabda-csapata. Az LG-kupán, október 15-17-n a fehérváriak mellett a kecskeméti Univer KSE, illetve a német BS Energy Braunschweig és a BG Iceline Karlsruhe kapott meghívást. Körmenden újabb légióst tesztelnek, Scott helyett Christy lehet a befutó.

A Göcsej-kupán harmadik helyen végző Albacomp együttese a hagyományoknak megfelelően idén már negyedik alkalommal rendezi meg hazai kosárlabdatornáját. Az LG-kupán, egy héttel a bajnoki rajt előtt négy csapat áll rajthoz, a házigazda mellett még egy magyar együttes, a Kecskemét indul, a másik két gárda Németországból érkezik.

Komoly csatát ígér majd az Albacomp-Univer KSE csata, a kecskemétiek ugyanis a már említett zalaegerszegi viadalt megnyerték, s úgy tűnik, összeállt Meszlényi Róbert csapata. A torna pikantériáját adja, hogy az alföldi csapatban három olya kosaras is szerepel (Chad McClendon, Boros Zoltán, Bojan Lapov), aki megfordult már Széksfehérvárott.

A két német csapat közül a BS Energy Braunschweig tavaly a Bundesliga 11. helyén zárt. A keretben számtalan légiós található, közülük hárman a nyáron érkeztek: a szerb Srdjan Djuric az orosz Juzsnyijból szerződött Németországba, Prosper Karangwa a szíriai Ittihadot hagyta ott, míg az amerikai egyetemi bajnokságból James Reaves utazott az öreg kontinensre.

A BG Iceline Karlsruhe két éve jutott fel a másodosztályból, tavaly a 10. helye zárt, a két amerikai Allen Derrick és Jones Domonic mellett a nigériai Obasuyi Nosa viszi a prímet.

az LG-kupa programja
október 15. péntek
15.15:
BS Energy Braunschweig - Univer KSE
17.00: megnyitó
17.30: Albacomp - BG Iceline Karlsruhe

október 16. szombat
16.00:
BS Energy Braunschweig - BG Iceline Karlsruhe
18.00: Albacomp - Univer KSE

október 17. vasárnap
9.30:
Univer KSE - BG Iceline Karlsruhe
11.30: Albacomp - BS Energy Braunschweig
13.30: eredményhirdetés.