Vágólapra másolva!
Az európai férfivízilabda-kupákban érintett olasz csapatok közül kettőt is erősítenek magyarok, akik jelentős szerepet vállaltak együttesük továbbjutásában.

Madaras Norbert 17 góllal segítette a Pro Reccót abban, hogy a gárda az Euroliga legjobb 16 csapata között is folytathassa, míg olimpiai bajnoktársai, Kásás Tamás és Märcz Tamás összesen 12 találattal alapozták meg, hogy a Savona a legjobb 24 együttes alkotta mezőny tagja legyen a LEN-kupában.

Az itáliai szövetség 58 "eurogólos" vízilabdázót rangsoroló statisztikai összegzője szerint a legjobb átlagot a Camogliban játszó horvát Herceg és a Savonában vízilabdázó szerb Sapic produkálta: mindketten 5 mérkőzésen szerepeltek, és egyformán 16 gólig jutottak a LEN-kupa csoportselejtezőjében, ami 3,20-as gólátlagot jelent.

A hetedik legjobb mutató (2,12) a Kemény-csapattal Athénban olimpiai bajnok Madarasé, a volt Vasas-pólós nyolc mérkőzésen 17-szer talált be, míg a szintén ex-Vasasos, immár kétszeres olimpiai bajnok Kásás 5 fellépésén 9 alkalommal volt eredményes (1,80). A már az előző idényben is a Savonánál légióskodó, a magyar válogatottal a 2000-es sydneyi ötkarikás játékokon aranyérmes Märcz 5 meccsén 3 gólt lőtt (0,60).