Vágólapra másolva!
Rangadókra kerül sor szombaton a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, s egy esetleges győzelemmel óriási lépést tenne a csoportelsőség felé a Veszprém és a Szeged. Persze, egyik magyar csapat sincs könnyű helyzetben: előbbi a német Lemgóhoz látogat, utóbbi a spanyol Barcelonát fogadja.

A Pick Szeged a spanyol FC Barcelonát fogadja. Kiemelendő, hogy a vendégek soraiban szerepel az ősszegedi Nagy László, a világklasszis átlövő, aki első alkalommal lép pályára a Tisza-partján vendégként hivatalos találkozón.

A Pick jelenleg vezeti a csoportját, azonban úgy, hogy pontot vesztett a macedón Vardar Szkopje otthonában, igaz, a Barcelona nagy meglepetésre kikapott a román Constanta vendégeként. "Nekünk nagyon fontos a két pont megszerzése, mert még utazunk Constantába és Spanyolországba. A Barcelona viszont nagyon hajtani fog nálunk, egymás után nem akar kétszer vereséget szenvedni" - mondta Lele Ambrus sportigazgató.

Jó hír a hazaiak számára, hogy Kotormán Attila sérüléséből felépülve újra kezdte az edzéseket, és valószínűleg pályára lép a rangadón.

A Fotex KC Veszprém is élen áll a G csoportban jobb különbségének köszönhetően, és most a szintén makulátlan mérleggel rendelkező, félelmetes TBV Lemgo otthonában szerepel. Az szinte borítékolható, hogy ezen két gárda között dől el az első hely sorsa és a vele együtt járó kedvezőbb folytatás lehetősége. Vagyis még egy minimális vereség is beleférhet, ha a november 13-i visszavágón nagyobb arányban sikerülne diadalmaskodni.

a magyar férfi BL-résztvevők szombati programja, 3. forduló
A csoport:
Pick Szeged - FC Barcelona (spanyol), 16.45 (mtv, élő)

az állás:
1. Pick Szeged 3 pont
2. FC Barcelona 2 (58-51)
3. Constanta (román) 2 (53-54)
4. Vardar Szkopje (macedón) 1

G csoport:
TBV Lemgo (német) - Fotex KC Veszprém, 15.00 (tv: vasárnap, 18.00, m2)

az állás:
1. Fotex KCV 4 pont (69-50)
2. Lemgo 4 (68-50)
3. Sandefjord (norvég) 0 (48-63)
4. Granitas Kaunas (litván) 0 (52-74).