Vágólapra másolva!
Bár hivatalosan már év elején eldőlt, hogy a Magyar Televízió közvetíti a nőikézilabda-Eb mérkőzéseit, egyelőre nincs aláírt szerződés az Európa-bajnokság szervezőbizottsága és az MTV között. Sinka László elmondta, a kontinensviadal összköltségvetése 450 millió forint lesz. Az EHF egyelőre nem elégedett a békéscsabai és a zalaegerszegi csarnokkal.

Az Országgyűlés Ifjúsági és Sportbizottságának ülésen beszámoló hangzott el a december 9-19-e között sorra kerülő magyarországi kézilabda Európa-bajnokság előkészületeiről. Sinka László, a szervezőbizottság elnöke, egyben a magyar szövetség főtitkára a képviselőkkel ismertette a főbb számokat, így azt, hogy 450 millió forintos költségvetéssel számolnak, ami négy forrásból tevődik össze.

Az európai szövetség 400 ezer eurót (100 millió forintot) ad, az érintett városok - Győr, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Debrecen és Budapest - összesített vállalása nagyságrendileg ugyanennyi, akárcsak a minisztériumé, míg a maradék rész szponzori és jegybevételekből várható.

Sinka közölte, hogy az esetleges nyereséget a sportágba forgatják vissza, elsősorban a szerepet vállaló településeket támogatják majd.

A szervezőbizottság elnöke elmondta, az európai szövetség ellenőrei Budapesten, Debrecenben és Győrben mindent rendben találtak, a békéscsabai és a zalaegerszegi csarnokkal azonban nem voltak elégedettek. Sinka annak a meggyőződésének adott hangot, hogy utóbbi helyszíneken minden időben elkészül, egyúttal jelezte, éppen az volt az egyik célja a több várost felölelő rendezésnek, hogy ezzel is lehetőséget, alkalmat teremtsenek felújításokra.

A sportvezető közölte, egyelőre még nincs aláírt szerződésük a Magyar Televízióval, de bízik abban, hogy a közvetítés végül is zavartalan lesz. Ehhez még hozzátette, a jelenlegi állapot szerint a tv humánerőforrás költségeit a szervezőbizottságnak kellene állnia.