Vágólapra másolva!
Három újabb játékos nevezésével kialakult a magyar nőikézilabda-válogatott 24-es kerete, amely hétfőn, Békéscsabán kezdi meg a felkészülést a december 9-én rajtoló magyarországi Európa-bajnokságra. Férfi válogatottunk hét újonccal utazik a svédországi Világkupára.

Szűk egy hónappal a 6. nőikézilabda-Eb előtt végre megkezdi a közös munkát a magyar válogatott. Kiss Szilárd szövetségi kapitány kihirdette 24-es keretét, amely csupán három névvel bővült a legutóbbi névsorhoz képest: meghívást kapott ugyanis Szrnka Hortenia (Frankfurt) mellett két győri játékos, Borbás Rita és Mörtel Renáta is.

"A bajnokság alapszakaszából még egy forduló hátra van, így a közvetlen felkészülést csak hétfőn kezdheti meg a válogatott. Sok találkozót néztem meg, a saját csapatom, a Dunaferr meccsei mellett azokat is, amelyeken szerepeltek kiszemeltjeim. Pillanatnyilag úgy érezzük, ez a 24 játékos alkothatja a legjobb keretet, ők alkalmasak célunk elérésére. Minden játékosommal beszéltem, mindenki ugyanazt szeretné, amit a közvélemény: az első helyet. Ezt célozzuk meg" - mondta a kapitány.

Kiss Szilárd hozzátette, közvetlenül az Európa-bajnokság kezdete előtt kell megneveznie 16-os keretét, amelyhez a középdöntők előtt kettőt, a végső szakasz előtt pedig újabb egy játékost nevezhet még.

Sinka László főtitkár is elemezte a helyzetet, elsősorban azt a tévhitet szerette volna eloszlatni, hogy Magyarország kényszerből lesz házigazdája a kontinensviadalnak. "Több pályázat is érkezett a 2004-es Eb-re, de egyik sem volt megfelelő. Az európai szövetség ezt követően kérte meg a magyar szövetséget, vizsgálja meg annak a lehetőségét, hogy esetleg elvállalja ezt a rangos viadalt."

Sinka az előkészületeket jónak ítéltre: "Minden remény meg van arra, hogy tisztességes, jó rendezői legyünk az Európa-bajnokságnak."

A bő Eb-keret:
kapusok: Pálinger Katalin (Dunaferr), Sirina Irina (Győri Graboplast ETO KC), Sugár Tímea (Cornexi-Alcoa)
mezőnyjátékosok: Balogh Beatrix, Siti Beáta (Cornexi), Bohus Beáta, Ferling Bernadett, Kindl Gabriella, Kulcsár Anita, Lovász Zsuzsanna, Nagy Ivett, Pálffy Zsuzsanna, Pigniczki Krisztina, Radulovics Bojana (Dunaferr), Görbicz Anita, Mehlmann Ibolya, Borbás Rita, Mörtel Renáta (Győr), Kirsner Erika, Tóth Tímea (FTC), Szűcs Gabriella (Debrecen), Farkas Ágnes (Aalborg, dán), Siti Eszter (FC Köbenhavn, dán), Szrnka Hortenzia (Frankfurt, német).

A válogatott Békéscsabán kezdi meg a közös munkát, 18-án és 19-én - utóbbi esetben Gyulán - találkozik az athéni bronzérmes ukrán csapattal. November 25-én és 26-án, már Zalaegerszegen, Szlovénia lesz az ellenfél. A Kiss-együttes december 2-án és 3-án Romániával mérkőzik Debrecenben, majd december 6-tól, Győrben lesz az Eb előtti utolsó tábor. A szerdai sajtótájékoztatón a Magyar Kézilabda Szövetség négy jelentős (Sport1, Magyar Rádió, adidas, Groupama Biztosító) szponzori szerződést is kötött.