Vágólapra másolva!
Véget értek a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a csoportküzdelmek. Mindkét magyar csapat, a Pick Szeged és a Fotex KC Veszprém is első lett kvartettjében, így kedvező helyzetben várhatja a nyolcaddöntő keddi, bécsi sorsolását. Az EHF-kupában a magyarok közül csupán a Dunaferr maradt versenyben.

Mind a Fotex KC Veszprém, mind a Pick Szeged csoportelsőként jutott a férfikézilabda-BL nyolcaddöntőjébe, így kiemeltként várja a keddi, bécsi sorsolást.

A kieséses rendszerű folytatásban az első helyezettek kerülnek párba a másodikakkal, és a visszavágókat előbbiek otthonában rendezik. A mérkőzéseket december 4-én vagy 5-én, a visszavágókat pedig egy héttel később játsszák. Az egész mezőnyben csak a Veszprém, a francia Montpellier és a spanyol Ciudad Real maradt százszázalékos.

A BL-ben csoportharmadikok nem estek ki, hanem a KEK nyolcaddöntőjében folytatják.

a csoportok végeredménye
A csoport:
1. PICK SZEGED 9 pont, 2. FC Barcelona (spanyol) 8, 3. Vardar Szkopje (macedón) 4, 4. Constanta (román) 3

B csoport:
1. Montpellier (francia) 12, 2. Zaporozsje (ukrán) 6, 3. RK Zagreb (horvát) 6, 4. Conversano (olasz) 0
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek (Zagreb-Zaporozsje 22-29 és Zaporozsje-Zagreb 27-29).

EHF Kupa: csak a Dunaferr

Kialakult a nyolcaddöntő mezőnye a férfi EHF-kupában is, a magyarok közül a Dunaferr állva maradt, míg a Tatabánya-Carbonex búcsúzott. A nyolcaddöntő sorsolását kedden tartják Bécsben. A mérkőzéseket december 4-én vagy 5-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

a nyolcaddöntő mezőnye: DUNAFERR, Granollers (spanyol), Gummersbach (német), Perutnina Cakovec (horvát), Dinamo Bucuresti (román), Radnicki Subotica (szerb-montenegrói), Bregenz (osztrák), Slask Wroclaw (lengyel), Skövde (svéd), Drammen (norvég), Drustvo Termo (szlovén), Dinamo Asztrahán (orosz), Magdeburg (német), Tusem Essen (német), Dunkerque (francia), Secchia (olasz).

C csoport:


D csoport:
1. Portland San Antonio (spanyol) 10, 2. Celje Lasko (szlovén) 8, 3. Crvena zvezda (szerb-montenegrói) 4, 4. Wilsa Plock (lengyel) 2

E csoport:
1. Ciudad Real (spanyol) 12, 2. Kolding (dán) 6, 3. Izvidac Ljubuski (bosznia-hercegovinai) 6, 4. Pfadi Winterthur (svájci) 0
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek (Kolding-Izvidac 38-29 és Izvidac-Kolding 37-36).

F csoport:
1. THW Kiel (német) 10, 2. Sävehof (svéd) 8, 3. Hafnarfjördur (izlandi) 3, 4. Creteil Handball (francia) 3
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek (Creteil-Hafnarfjördur 34-31 és Hafnarfjördur-Creteil 37-30).

G csoport:
1. FOTEX KC VESZPRÉM 12, 2. TBV Lemgo (német) 8, 3. Granitas Kaunas (litván) 3, 4. Sandefjord (norvég) 1

H csoport:
1. Flensburg-Handewitt (német) 11, 2. Tatran Presov (szlovák) 7, 3. Banik Karvina (cseh) 5, 4. Metkovic (horvát) 1.

(MTI)