Vágólapra másolva!
Két játékost, Budecevicet és Spiridont már honosított az Osztrák Kézilabda Szövetség, de remény van arra is, hogy az Eb-ig Rotis is megkapja az állampolgárságot. Európa-bajnoki csoportellenfelünk november 23-án kezdi meg a felkészülést, majd részt vesz a Turcsin-kupán. Katrin Engel szerint Ausztria képes a meglepetésre.

Katrin Engel - vagy ahogy társai hívják, Crisu - az osztrák kézilabdázás egy új ígérete. A 20 esztendős sportoló mindössze hat éve kezdett el kézilabdázni, 2001 óta Hypo játékosa, s immáron az osztrák válogatottnak is oszlopos tagja. A kézilabdázóval az osztrák Sport1 készített interjút.

- Milyen esélyekkel vág nem Ausztria a magyarországi Európa-bajnokságnak?
- Minden attól függ, mennyire érik össze a csapat a kontinensviadalra. Sajnos nincsenek sztárjátékosaink, viszont van egy azonos képességű játékosokból álló csapat. Esélyeink attól függnek, hogy a válogatott kollektív ereje mire lesz képes.

- Mi a cél az Eb-n?
- Nagyon nehéz a dolgunk, hiszen a világbajnok Franciaországgal és a vb-ezüstérmes magyarokkal vagyunk egy csoportban. A csapat célja, hogy legalább a legjobb nyolc közé jusson. Ehhez viszont a csoportban az első két hely valamelyikén kellene végeznünk. Talán képesek lehetünk a meglepetésre, s akkor utána már bármi előfordulhat.

A csapat egyébként már biztosan az újonnan honosított játékosokkal vág neki az Eb-nek, Marina Budecevic (TV Lützelinden) és Simona Spiridon (Hypo NÖ) mellett még van remény arra is, hogy Gabi Rotis (Hypo NÖ) az Európa-bajnokságig megszerezze az osztrák állampolgárságot.

A válogatott keret november 23-án találkozik, s utazik el a 26-28-a között, Kijevben rendezendő Turcsin-kupára, ahol Ukrajna, Korea és Fehéroroszország lesz az ellenfél. A szövetség december 1-jén, Bécsben sajtótájékoztató keretében informálja a szurkolókat a felkészülésről és a szűkített keretről, s már csak ez a 16 játékos lép pályára december 3-4-én a Szlovénia elleni két utolsó felkészülési mérkőzésen.

az osztrák keret
kapusok: Petra Blazek (Hypo Niederösterreich), Natalia Rusznacsenko (Mc Donalds Wr. Neustadt)
mezőnyjátékosok: Simona Spiridon, Kathrin Engel, Nina Pikisch, Elizabeth Herbst, Mechthild Rosenkranz, Sabrina Thurner (mind Hypo Niederösterreich), Stephanie Ofenböck, Barbara Strass (mindkettő Nürnberg), Birgit Engl, Sylvia Strass (mindkettő TUS Weibern), Katharina Reingruber, Ivana Spasojevic (mindkettő Maroltinger Gym. Alt Erlaa), Sorina Teodorovic (Bäkkelagets), Tanja Logvin (Krim Ljubljana), Ariane Maier (St. Otmar St. Gallen), Marina Budecevic (TV Lützelinden).

Pincési László